Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αυτοδικαίως και…ηλιθίως

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ αποκλεισμούς. Την «κάθαρση» της λίστας, που ισοδυναμεί με αναγκαστική κάθαρση των κομμάτων και του πολιτικού πεδίου. Κάποιοι πονηροί οσμίστηκαν αποτυχία και αυτοαποκλείστηκαν. Οι πολλοί επιμένουν και η μισή ντροπή δική μας. Γιατί, αν ένιωθαν ντροπή για το παράδεισο που έστησαν και απολαμβάνουν, θα’ καναν λίγο πίσω απ’ τα προνόμια και τις απολαβές τους ή δεν θα τα είχαν στήσει.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στάθηκαν στο περιθώριο υπολογισμένα, άλλοι για «αγρανάπαυση» και κάποιοι απ’ τους παλιούς και ‘ξοφλημένους(;) μας έρχονται δριμύτεροι. Είχαν απολεστεί για διαφόρους λόγους απ’ τον Αρχηγό που έπρεπε να επιδείξει πυγμή. Μας ξανάρχονται λίγο ξεχασμένοι από ψηφοφόρους, κολλημένοι νοερά στη χρυσοφόρο «έδρα» και πικραμένοι για τον απολεσθέντα παράδεισο. Με κάποιους να’ χουν αφήσει στο πόδι τους τον γιο ή την κόρη. Και το αποκορύφωμα;
 Οι ολότελα ξεχασμένοι βρικόλακες κομμάτων και «φίδια σκοτωμένα» της πολιτικής. Ξαναποζάρουν για ψήφο και μας γυρίζουν τ’ άντερα.
ΝΑ πάμε παρακάτω τη σκέψη μας. Στους «αυτοδικαίως» υποψηφίους και δεν το καταλάβαμε. Ήσουν βουλευτής; Μπαίνεις αυτομάτως στη λίστα! Μας έσωσες με τη δράση, την αυταπάρνηση και το φιλότιμό σου στην προηγούμενη θητεία; Έλα να μας ξανασώσεις.
ΕΚΕΙ, λοιπόν, που λέγαμε να αποκλειστούν οι «ζυγισθέντες, μετρηθέντες και λιποβαρείς», να τοι ξανά καμαρωτοί στη λίστα. Αυτονοήτως και…ηλιθίως. Δεν κατέγραψαν τη δράση τους τα κόμματα, δεν σημείωσαν οι αρχηγοί την ανεπάρκειά τους, δεν υπέστησαν τη ζημιά οι ίδιοι και το κόμμα και τους συμπεριέλαβαν στη λίστα. Ωστόσο, υπάρχουμε κι εμείς. Παρατηρητές, κριτές και παθόντες. Θύματα των καλομαθημένων και καλοζωισμένων του κοινοβουλίου, που ξερογλείφονται για την ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, ρίχνοντας τούμπες μπροστά στον ψηφοφόρο.
ΤΟΥΣ είδαμε να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην Ελλάδα που πέθαινε και να κλείνουν το μάτι μεταξύ τους. Δίπλα σε κλέφτες που «δεν τους είδαν», σε ταμεία που άδειαζαν, στο πάρτι όπου βαρούσαν παλαμάκια. Αντί, λοιπόν, να τους…’ξωπετάξουν κόμματα και αρχηγοί, τους μοστράρουν, επιβραβεύοντας τις «επιδόσεις», την αδιαφορία και την χοντροπετσιά τους. Αυτοδικαίως στη λίστα οι παλιοί βουλευτές, μην έρθουν καινούριοι, άβγαλτοι και αμάθητοι. Μια απ’ τα ίδια μη χαλάσει η συνταγή και ταρακουνηθεί το σύστημα. Ακόμα και στο κλοτσοσκούφι αποκλείονται και τιμωρούνται παίκτες για μειωμένη απόδοση. Στης πολιτικής το τέλμα ανακατώνουμε τη λάσπη. Για να πνίξουμε τα λιγοστά λουλούδια ανάμεσα στα γαϊδουράγκαθα και σε κάποια…σκοτωμένα φίδια.

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο