Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Μια αποτίμηση της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας & η «Σφήνα» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις φασιστικές επιθέσεις Λίγα λόγια για τους «απόντες»

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».
Martin Niemoeller (1892-1984)
 
Άραγε θα υπάρχει κανείς όταν θα έρθουν να “πάρουν” κάποιον από “εμάς”; Θα είναι εκεί κάποιο σωματείο; Κάποιος κομματικός μηχανισμός που να μη νοιάζεται μόνο για τα ψηφαλάκια ,την ορθότητα της πολιτικής του ανάλυσης και στρατηγικής ή την διατήρηση στην εξουσία,  αλλά να πολεμάει πραγματικά το φασισμό και τους ναζί δολοφόνους; Θα είναι εκεί κανείς όταν θα ξαναχτυπήσουν - όπως έγινε πριν από 1 χρόνο, εδώ στη Θήβα με  θύμα τον αντιφασίστα Σπύρο Πρεβεζάνο - για να σταθούμε μαζί μπροστά στον κοινό εχθρό;
Γιατί αυτό που θα τελειώσει τον φασισμό δεν είναι τα λόγια, -από αυτά έχουμε χορτάσει- αλλά οι πράξεις μας, η συλλογική δράση μας απέναντι σε ό,τι πρεσβεύει ο φασισμός και οι κοινοί αγώνες στον δρόμο, ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην πολιτική ανάλυση του κάθε φορέα.
Τρανό παράδειγμα της απουσίας διάθεσης για συλλογικό αγώνα ενάντια στο φασισμό είναι η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η “ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ” και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος “Η ΣΦΗΝΑ” με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους Θηβαίους πολίτες και με στοχευμένο κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες που δρουν κατά του φασισμού, προς το Δήμο Θήβας, δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.ο.κ. Μια εκδήλωση, που δεν είχε σκοπό να δείξει την «σωστή μέθοδο» για τον αντιφασιστικό αγώνα, αλλά απλά να ενημερώσει για την πορεία της δίκης των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και να αναδείξει το θέμα της ουσιαστικής παραγραφής της υπόθεσης της νεοναζιστικής επίθεσης στο σύντροφο Σπύρο Πρεβεζάνο πέρσι τον Οκτώβριο. Για την ιστορία, προσκεκλημένος ομιλητής  ήταν ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων  στη δίκη της Χ.Α, Κώστας Παπαδάκης.
   Έλαμψαν, σχεδόν, όλοι δια της απουσίας τους με ελάχιστες εξαιρέσεις (Σωματείο χημικής βιομηχανίας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨)! Δυστυχώς δεν πέσαμε από τα σύννεφα, κάθε άλλο.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στην Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας, από τότε που πρωτοφάνηκε η προοπτική της κυβερνητικής εξουσίας σταμάτησαν να συμμετέχουν στις δράσεις της Κίνησης και στα καλέσματα για διεύρυνση της. Λογικό θα πει κανείς, αφού με την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν μαζί με τους εθνικιστές δεξιούς ΑΝ.ΕΛ, φτωχοποιούν όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας, μέρος των οποίων σε συνδυασμό με την υποχώρηση του κινήματος και την απογοήτευση της «πρώτης φοράς αριστερά» κυβέρνησης στρέφονται προς τους δήθεν «αντισυστημικούς» δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Το Κ.Κ.Ε. και τα σωματεία, στα οποία πλειοψηφεί το Π..Α.Μ.Ε., ενώ από την μία κάνουν την σωστή διαπίστωση, ότι όχι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, αλλά και ότι ο  ίδιος φασισμός και ο ναζισμός εμφανίστηκαν για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο, από την άλλη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν συμμετέχουν σε εκείνες τις δράσεις, τις οποίες δεν ελέγχουν και δεν οργανώνουν οι ίδιοι.
 Ίσως θεωρούν ότι στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και την οριστική εξαφάνιση του φασισμού, όταν αυτή έρθει, πολυσυλλεκτικές συλλογικότητες όπως η Σφήνα και  η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας είναι  εμπόδια και όχι σύμμαχοι στην πάλη κατά του φασισμού. Αποκορύφωμα αυτής της «λογικής» είναι η απουσία από την παραπάνω εκδήλωση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας και στελέχους του Κ.Κ.Ε,  Αντώνη Τουλουμάκου , ο οποίος, παρότι είχε διαβεβαιώσει ότι θα έρθει μαζί και με σωματεία εργαζομένων, που πρόσκεινται στο Π.Α.Μ.Ε., τελικά δεν εμφανίστηκε ούτε ως συνήγορος του Σπύρου Πρεβεζάνου.
Σχετικά, δε, με την τελετή κατάθεσης στεφάνου της 28ης Οκτωβρίου 2016 το ΚΚΕ, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης της παρουσίας του Χρυσαυγίτη Βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα, δεν έκριναν σκόπιμη την παρουσία τους εκεί. Αυτή η απόφαση, μετά και την μη προσέλευση του προαναφερθέντος Βουλευτή, επιβεβαιώνει τη διαπίστωση ότι δεν επιθυμούν ενιαία κινηματική αντιφασιστική δράση, ακόμα και όταν αυτή είναι σε θέση να επιφέρει αποτελέσματα.
Οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί ορκίζονται πίστη στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και καταδικάζουν τις «ακραίες φωνές και πρακτικές», από όπου και αν προέρχονται, τσουβαλιάζοντας με τη θεωρία των δύο άκρων τους φασίστες/τραμπούκους και τους κοινωνικούς αγωνιστές, μετανάστες και αλληλέγγυους. Παράλληλα, κάποιοι από αυτούς ταυτίζονται σε ορολογία με τους ρατσιστές δολοφόνους της Χ.Α μιλώντας για λαθραίους ανθρώπους ,υγειονομικές βόμβες , τζιχαντιστές στα σχολεία και άλλα τέτοια «δημοκρατικά».
            Ας σημειωθεί στο σημείο αυτό και η απουσία του Εργατικού Κέντρου Θήβας, του επίσημου εκπροσώπου της εργατικής τάξης, η οποία θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρα και μαζικά παρούσα στον αντιφασιστικό αγώνα. Δεν είναι η πρώτη απουσία και δυστυχώς εκτιμούμε ότι δεν θα είναι η τελευταία. Η ευθύνη βέβαια δεν είναι μόνο των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου αλλά γενικότερα της λογικής που διακατέχει τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).
Λίγα λόγια και  για τον Δήμαρχο μας και τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Κατά την διάρκεια  παρέμβασης μας στο δημοτικό συμβούλιο, για να απαιτήσουμε το αυτονόητο, να μην προσκληθεί ο βουλευτής  του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, έφτασε στο σημείο για να δικαιολογήσει την άρνηση του στο αίτημα μας, να πει ότι « αφού έγιναν μια φορά φασαρίες , δεν θα γίνονται κάθε χρόνο….» .
Εδώ πρέπει να σημειωθεί η εκκωφαντική και πλήρης απουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία όχι μόνο δεν ήρθαν στην εκδήλωση αλλά ούτε καν ανάρτησαν το ανοιχτό κάλεσμά μας, αφήνοντας για άλλη μια φορά ανενημέρωτους τους πολίτες για τα πραγματικά σημαντικά γεγονότα της περιοχής. Προφανώς πιστεύουν και αυτοί, όπως μεγάλο δυστυχώς μέρος τον συμπολιτών μας  , ότι αφού ανέλαβε η αστική δικαιοσύνη να κρίνει αν και πόσο εγκληματίες είναι οι χρυσαυγίτες, εμείς πρέπει να κάτσουμε αμέτοχοι και να περιμένουμε την απόφαση.
Απόρροια των ενεργειών μας και της εν γένει επίμονης και συνεπούς αντιφασιστικής μας δράσης ήταν η κινητοποίηση δεκάδων ανθρώπων, μη μελών των συλλογικοτήτων μας, με δημοκρατικές – αντιφασιστικές πεποιθήσεις. Αυτή, δε, η κινητοποίηση και η απήχησή της ώθησε τον χρυσαυγίτη Βουλευτή να απέχει από την τελετή κατάθεσης στεφάνου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2016, γεγονός, το οποίο αποτελεί αφενός μεν πλήγμα για το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α., αφετέρου δε νίκη της αντιφασιστικής δράσης.
Οι συμμετέχοντες στην Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και στη συλλογικότητα της Σφήνας θα συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε, τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει , χωρίς να θεωρούμε ότι κατέχουμε την μοναδική αλήθεια και τη ορθή πρακτική του αντιφασιστικού αγώνα. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την παρουσία όλων στον αντιφασιστικό αγώνα , όχι πίσω από εμάς, αλλά  μαζί στην πρώτη γραμμή .


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο