Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας στην Ξάνθη


Εικοσιπεντάχρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, επειδή ως διαχειριστής ιστοσελίδας φέρεται ότι πρόσφερε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να αποκτήσουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου στην Ξάνθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
Εϊναι η αρχή δίωξης των ιστολογίων; Ο χρόνος θα δείξει ποιά ακριβώς είναι η αίσθηση των κυβερνώντων στο θέμα της δημοκρατικής τοποθέτησης (αναφαίρετο δικαίωμα σε δημοκρατίεες) των πολιτών.
Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη σύλληψη σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα, εμείς θέλουμε να υποβάλλουμε μία ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα μας υπέγραψε διεθνή σύμβαση περί πνευματικών δικαιωμάτων; Η απάντηση είναι τραγική. Το 1983...!!! Και σε αυτή τη σύμβαση (που δεν υπεγράφη στο σύνολό της από την χώρα μας) δεν υπήρχαν τα οπτιακοακουστικά μέσα που σήμερα υπάρχουν... Μήπως, αναρωτιέμαι, υπάρχει κενό νόμου ή... ακόμη και ανυπαρξία σχετικής υποχρέωσης (συλλήψεων δηλαδή) από την πλευρά των Ελληνικών κυβερνήσεων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο