Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

“Και γιατί να πληρώνω ένα € 70αρι το Μίχαλο να ούμε; Του τα χρωστούσα;”


Ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα είναι και αυτή η αναγκαιότητα επαγγελματιών κι επιχειρήσεων να πληρώνουν ντε και καλά κάθε χρόνο χαράτσι στο ΕΒΕΑ.
stratis“Και γιατί να πληρώνω ένα € 70αρι το Μίχαλο να ούμε; Του τα χρωστούσα;” μου είπε προχθές ένας φίλος. Δεν είχε κι άδικο. 50αρα για το διακριτικό, 70αρα πλέον αντί για 50αρα για το ετήσιο χαράτσι. Κάτι από δω, κάτι από κει, μαζεύονται.
“Και τι ωφελήθηκα;” μου ξαναλέει. “Να παίρνω κάθε μήνα το πρώτο διάστημα ένα περιοδικό με το Μίχαλο να χαιρετά τα μέλη;”. Έλα ντε.
Δε γνωρίζω τι μπορεί να προσφέρει σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις αλλά σε μεγάλη μερίδα αν όχι όλους τους επαγγελματίες είναι εντελώς άχρηστο και νταβατζιλίκο.
Ένα μητρώο επιχειρήσεων θα μπορούσε άνετα να τηρεί η Εφορία. Γιατί άραφε να μην αναλαμβάνει το ΕΒΕΑ τους φακέλους του ΕΣΠΑ αλλά μεσάζοντες;
Εδώ πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής, αντί να απαλλάσσουμε το επιχειρούντα από περιττά έξοδα τα οποία εν πολλοίς συντηρούν έναν οργανισμό διορισμών, αυξάνουμε και το χαράτσι του ΕΒΕΑ.
Θα μου πείτε, το 20ρικο είναι το πρόβλημα; Βεβαίως! Είναι και το 20ρικο και το συνολικό 70αρι. Τα χρωστά κανείς για να τα δώσει; Είτε 20ρικο είτε 20λεπτο! Γιατί αν δεν τα δώσει θα μπλέξει με τον ΟΑΕΕ όταν κάποια στιγμή χρειαστεί κανένα χαρτί ή με την εφορία άμα θα πρέπει να θεωρήσει κάποιο στοιχείο.
Όταν η βάρκα μπάζει νερά, παράλληλα με την προσπάθεια να αντιμετωπίσεις τη ζημιά, πετάς το άχρηστο φορτίο για να μειώσεις το βάρος του σκάφους.
Εμείς αντίθετα βάζουμε και πέτρες για να πιάσουμε πάτο γρηγορότερα.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο