Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Έκλεισαν οι κάλπες - Το 93% ψηφίζει ένωση Κριμαίας - Ρωσίας

Έκλεισαν οι κάλπες στην Κριμαία - Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls το 93% ψήφισε υπέρ της ένωσης Ρωσίας-Κριμαίας, ενώ ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και οι αντιδράσεις από τον δυτικό κόσμο.
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κριμαία όπου στις 20:00 ακριβώς έκλεισαν οι κάλπες. Οι κάτοικοι της Κριμαίας με το σημερινό δημοψήφισμα αποφάσισαν με ένα συντριπτικό ποσοστό, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα exit polls, το 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία κατά το σημερινό δημοψήφισμα.
Όπως όλα δείχνουν η Κριμαία γυρίζει σελίδα. Το βράδυ μετά την ανακοίνωση των EXIT POLLS πραγματοποιήθηκε παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετς και οι ρωσόφωνοι πανηγυρίζαν έντονα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από το 80% αναμένεται να έχει ψηφίσει «ναι» στο δημοφήφισμα ενώ σύμφωνα με το rt.com, που επικαλείται στοιχεία από τα exit polls, το 93% των κατοίκων της Κριμαίας που προσήλθαν στις κάλπες, έχουν επιλέξει την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.
Όσον αφορά στο κλίμα της ψηφοφορίας, όπως δήλωσε ο προσωρινός δήμαρχος της πόλης Ντμίτρι Μπέλικ, το μεσημέρι της Κυριακής «στη Σεβαστούπολη δεν υπάρχει ένταση, το κλίμα είναι εορταστικό με μόνη ορατή διαφορά τα μέτρα ασφαλείας και την απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο κέντρο της πόλης».
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις:
-Ήδη τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πανηγυρισμούς στη Συμφερούπολη
panyghrismoi

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του EXIT POLL, οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσαν ότι απορρίπτουν το δημοψήφισμα στην Κριμαία και χαρακτήρισαν "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας. Λευκός Οίκος: Η διεθνής κοινότητα δε θα παρακολουθεί σιωπηλή προσαρτήσεις Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της Κριμαίας, ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι «έχουν περάσει οι εποχές που η διεθνής κοινότητα παρακολουθήσει απαθής μία χώρα να αποκόπτει και να προσαρτά το έδαφος μιας άλλης».

Αξιόνοφ: Θα ενωθούμε με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό
Ο αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα ενωθεί το συντομότερο δυνατό με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
-Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα, καθώς σημειώνει ότι παραβιάζει το ουκρανικό σύνταγμα και τα καλέσματα της διεθνούς κοινότητας για αυτοσυγκράτηση.
«Καμία πλευρά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία δεν πείθει ότι επρόκειτο για μια νομιμοποιημένη άσκηση δικαιώματος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ. Ο Βρετανός υπουργός κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε διάλογο με την Ουκρανία για την επίλυση των διαφορών τους.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε. 
Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε επισήμως το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντάς το "παράνομο και αθέμιτο" , αντίθετο με το ουκρανικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο και ανακοίνωσε ότι η επιβολή κυρώσεων θα αποφασισθεί τη Δευτέρα.
"Το δημοψήφισμα είναι παράνομο και αθέμιτο και το αποτέλεσμά του δεν θα αναγνωρισθεί", δηλώνουν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντίστοιχα σε κοινή τους ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της ώστε να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα και να παραμείνουν εντός των στρατοπέδων τους.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εξετάσουν αύριο στις Βρυξέλλες την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την επιβολή νέων κυρώσεων σύμφωνα με τη διακήρυξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 6 Μαρτίου.
Η απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου προβλέπει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων υπό μορφήν δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και μη χορήγησης αδειών εισόδου , εάν η Ρωσία δεν δεσμευθεί για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης.
Οι πρεσβευτές των 28 στην ΕΕ θα συνέλθουν απόψε για να καταρτίσουν κατάλογο Ρώσων και Ουκρανών τους οποίους θα αφορούν οι κυρώσεις, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Τα ονόματα του καταλόγου δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών αύριο το πρωί στι 09.30 τοπική ώρα).
"Μία λύση στην κρίση δεν μπορεί να βρεθεί παρά με τη συνεργασία επί διπλωματικού σχεδίου, συνεργασία που θα περιλαμβάνει και απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η λύση αυτή "θα πρέπει να βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα , την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας", επισημαίνουν.
"Καλούμε τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις ώστε να περιορισθούν στα επίπεδα που ίσχυαν προς της κρίσης και εντός των μόνιμων στρατοπέδων του, όπως επιτάσσουν οι ισχύουσες συμφωνίες", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 
«Η Μεγάλη Βρετανία δεν αναγνωρίζει ούτε το δημοψήφισμα στην Κριμαία, ούτε το αποτέλεσμά του».
«Το δημοψήφισμα στην Κριμαία ήταν καθόλα σύννομο», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Κυριακής.
Αυτό αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σέργκι Αξιόνοφ, μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο twitter.
Παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας. Η Γαλλία ζήτησε από τη Ρωσία να λάβει αμέσως μέτρα για την άμβλυνση της "άσκοπης και επικίνδυνης" έντασης στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία.
«Η Ρωσία οφείλει να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο στην Κριμαία να κυκλοφορήσει το ρούβλι 
Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογο του και επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον θεωρεί παράνομο το δημοψήφισμα της Κριμαίας.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο