Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας για άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει και γραπτώς δύο σημαντικά ζητήματα που  αφορούν την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυσή τους,  με αφορμή και την προετοιμασία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα. 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :


“Aξιότιμε κύριε Υπουργέ 
  Σε συνέχεια  της σχετικής επιστολή σας και στα πλαίσια της προετοιμασίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα, επιθυμώ να σας θέσω εκ νέου υπόψη σας δύο ζητήματα που σας τα είχα επισημάνει κατά τη συνάντησή  μας στις 18-06-2016 στο Υπουργείο σας και είχατε κατ΄αρχήν συμφωνήσει, ήτοι:
               α. Με την εγκατάσταση περίπου 1000 προσφύγων στη Θήβα θα απαιτηθεί νοσοκομειακή περίθαλψη αυτών. Όμως το Νοσοκομείο  Θήβας λειτουργεί ήδη με πολλά  προβλήματα λόγω μεγάλων ελλείψεων ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού όσο και μέσων.
                 β. Επίσης, με την εγκατάσταση απαιτείται σωστή αστυνόμευση τόσο για την προστασία των ιδίων όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής  από κάθε είδους παραβατικότητα. Υπόψη  ότι το προσωπικό του Α.Τ. Θηβών είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και αρμοδιότητες.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
            Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας παρεμβάσεις  προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε οι εν λόγω  υπηρεσίες να στελεχωθούν  και να εξοπλισθούν όσο το δυνατόν καλύτερα  για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επί πλέον ανάγκες που δημιουργούνται με τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας”. 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο