Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/4/13 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα "Αλέξανδρος Κοφίνης" η Ημερίδα με τίτλο: «Το Σήμερα και πως μπορούμε να γνωρίζουμε όλα για την "ΖΕΙΑ"» που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".
Ομιλητής ήταν ο γνωστός Ερευνητής- Διατροφολόγος κ.Μιχάλης Γρηγορίου, που έφερε το θέμα της "ΖΕΙΑΣ" στην Ελλάδα.
Η Ημερίδα για τη "ΖΕΙΑ", είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων ομιλιών του Νεοσύστατου Συλλόγου, και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ημερίδας και εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου κ.Νίκος Χατζηδούρος, με την Ημερήσια Διάταξη.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και τον κ.Γρηγορίου για την παρουσία τους.
Ο κ.Γρηγορίου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Η δουλειά μας με τη "ΖΕΙΑ" ξεκινάει από ανάγκη υγείας, και επιβίωσης. Είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας στην Οικογένειά μας. Δεν μπήκαμε στο θέμα ερευνητικά απλώς, ότι ψάχνουμε και συλλέγουμε στοιχεία μιας ονομασίας ενός δημητριακού. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Είναι πολύ σκοτεινό το θέμα, με αυτό το δημητριακό στην Ελλάδα».
Σε μια ομιλία "χείμαρρο" και σε συνδυασμό λόγου και εικόνων, αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους και απέδειξε πόσο καλά γνωρίζει το θέμα αυτού του σπουδαίου δημητριακού, που αν σήμερα το καλλιεργήσουμε με την υποστήριξη που του αξίζει, η Ζωή και η Υγεία μας θα γίνει πολύ καλύτερη.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίες απαντήθηκαν από τον κ.Γρηγορίου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας με ευχαριστήρια και προαναγγέλλοντας την επόμενη Ημερίδα με ομιλητή τον Συγγραφέα - Ερευνητή κ.Γιώργο Λεκάκη, που έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου και θα μιλήσει για την κλοπή των αρχαίων που υπέστη η πατρίδα μας από τους Γερμανούς, τη διάρκεια της κατοχής.
Ευχαριστούμε τα μέλη: Νίκος Τούτουζας (Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Τσαραμπάρης (Γραμματέας), Βασίλης Μέξης (cash.manager), Βαγγέλης Γιαννίκας (μέλος), Πέτρος Δελής (ειδικός συνεργάτης-εξειδικευμένα θέματα), Σπύρος Ζησιμάτος (μέλος) Δημήτρης Σοβατζής (μέλος) Κατερίνα Αντριανού (μέλος), Βάσω Χατζή (μέλος) Χριστίνα Μελισσάρη (μέλος),
Ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" ευχαριστεί: τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη, τους Συλλόγους "Φίλοι του βιβλίου", Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας, τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου Θήβας, όλους τους παρευρισκόμενους μέλη και φίλους του Συλλόγου, τους κ.Χρήστο Μακρυπούλια (Photo Express) & Απόστολο Παναγιωτόπουλο (RADIO TOLIS), τους εργαζόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο, και τέλος τον Συνδιοργανωτή Δήμο Θηβαίων, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας "Αλέξανδρος Κοφίνης" στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Ευχαριστούμε τα blog: "ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ","THIVA-HELLAS", "THIVA POST", τις εφημερίδες: "Βοιωτική Ώρα" & "Σκυτάλη"
"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Γεια σας!Μπορειτε να μου πειτε που μπορουμε να βρουμε σπορους Ζεας?Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή«Αλληλέγγυον»
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
Η ζέα είναι κάτι σαν την Πόλη πού θα γίνει κάποτε Ελληνική; ; ή είναι κάτι άλλο καί αφού δεν το έχουμε , λέμε πως είναι αυτό καί καθαρίζουμε; Το λέω αυτό γιατί ο κ. Γρηγορίου . αλλά καί το Αλληλέγγυον, παραπάνω, δεν έφεραν ζειά, όπως φαίνεται στα σακκιά πού μοίρασαν , άν ξεχώρισα καλά στο βίντεο τού Αλληλέγγυου (ΠΑΜ), αλλά κάποιον άλλο σπόρο (FRANKENCORN). Καί για να μην πανικοβληθούμε ξέρει κάποιος αν συσχετίζεται με αυτό ; http://occupy-monsanto.com/tag/frankencorn/
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΖΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΚΛΑΣΣΑΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ BLOGS.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΖΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΜΑΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΝΤΙΝΚΕΛ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΙ Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Η ΘΗΒΑΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΠΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟΥ ΖΕΑ – ΖΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ FRAWKEUCORN ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡΟ ΝΤΙΝΚΕΛ – ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο PITEZ FCANK.
ΚΥΡΙΟΙ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ….
Ανοιξε ήδη ένας διάλογος για την παραφιλολογία της ζέας στο http://olympia.gr/2011/03/23/%CE%B6%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83/#comment-1287573. Αναφέρεται στις πανομοιότυπες επαναλήψεις: 1) οι Αρχαίοι δεν έτρωγαν στάρι, έτρωγαν ζέα, 2) Ο Ομηρος , ο Ηρόδοτος, Ο Γαληνός, Ο Διοσκουρίδης, Ο Θεόφραστος καί τά άλλα παιδιά, 3) Ο Μέγαλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του με ζειά, 4) Οι ρωμαίοι το ίδιο, 5) Το Λιμάνι Ζέας, 6) Ο Βενιζέλος (Μπενί Ζελόν) την απαγόρευσε, 7) Ζευγάρι γιατρών έφθασε στη Θεσσαλονίκη το 1922, 8)Γλουτένη, πρωτεϊνη στηρίξεως. Αυτά τα 8 σημεία σε όλες τις αναρτήσιες πανομοιότυπες, πάντα με την ίδια σειρά, (δεν ξεφεύγει ούτε ένας τόνος) όλες από τον ίδιο συντάκτη. Αντιγράφω και παραπέμπω:ΠΗΓΗ (επιχείρημα) 1. Από ΟΜΗΡΟΥ άρξασθαι: Μην πετάμε λέξεις σκόρπιες, ας δώσουμε καί τη σκηνή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανοησίας (Οδύσσεια δ,37-41, ) όταν ο Τηλέμαχος με τον σύντροφό του Πεισίστρατο φθάνουν κουρασμένοι με τα ιδρωμένα αλογά τους στο παλάτι τού Μενέλαου , αυτός στέλνει τον Υπηρέτη του Ετωνέα να τούς προϋπαντήσει … Ετσι ο Ετωνέας έτρεξε να βγεί από το ανάκτορο , αφού πρόσταξε καί άλλους υυπηρέτες να τον ακολουθήσουν . Και αυτοί ξεπέζεψαν τα ιδρωμένα άλογα καί τα έδεσαν στα παχνιά των αλόγων καί έβαλαν μπροστά τους (γιά να φάνε) ζειάς ανά δε κρί λευκόν έμιξαν… ή (ο.π. δ, 602-605) ο Τηλέμαχος πρός τον Μενέλαο …Εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες , όπου φυτρώνει άφθονος λωτός (τριφύλλι) καί μεγαλώνει κύπειρον, πυροί τε ζειαί τε ιδ’ ευρυφυές κρί λευκόν … Αυτά ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ διηγείται ο Ομηρος. Βλέπετε πουθενά τις περίφημες ιδιότητες πού κόπτονται οι ημιμαθείς? Ναί ζωοτροφή ! Η περίφημη ζέα τού Ομήρου. Γιατί όχι καί το περίφημο κύπειρο τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο τριφύλλι τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο κεχρί τού Ομήρου, αγαπητοί μου! Δεν είναι θέμα μετάφρασης , όπως ισχυρίζονται σε κάποια μπλόγκς, είναι θέμα κοινής λογικής. Το διαπιστώνετε, αν όμως αμφιβάλλετε (καλό είναι), ανοίξτε το άγιο πρωτότυπο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις φιλολόγου.
ΑπάντησηΔιαγραφή