Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η απάντηση του Κανάκη σε όσους θέλουν να υποτάξουν και να σβήσουν τον κόσμο

«Για μένα αυτό ήταν ένα ταξίδι και ένα μάθημα ζωής» λέει ο Αντώνης Κανάκης για την επίσκεψη του στη Σιέρα Λεόνε στο πλαίσιο του προγράμματος Immersion της Action-Aid.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
O επικεφαλής της ομάδας του Ράδιο- Αρβύλα δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά με την ομάδα του, την TonyProductions σκιαγράφησε τις συνθήκες διαβίωσης και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι παρά τη φτώχεια τους και τις ελλείψεις που έχουν στα βασικά δεν σβήνει τα χαμόγελο από τα χείλη τους.
Το ντοκιμαντέρ
Ο Αντώνης Κανάνης στη Σιέρα Λεόνε
«Για το ντοκιμαντέρ αυτό δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικό αποτέλεσμα. Έχω φέρει μαζί μου εμπειρίες και δυνατές εικόνες. Αφηγηματικά και βέβαια μαζί με δυνατές μουσικές, έβαλα τα δυνατά μου για να μεταφέρω αυτό που έζησα. Θα μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, περιπτώσεις που στην Αφρική κάθε άλλο παρά λίγες δεν είναι, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα, στις συνθήκες φτώχειας δηλαδή υπό τις οποίες ζουν καθημερινά πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ έχει κινηματογραφηθεί σε highdefinition, αλλά αυτό που σίγουρα είναι σε high definitionείναι τα συναισθήματα που μεταφέρει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ActionAid για την τιμή, την ευκαιρία και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε» δήλωσε ο Αντώνης Κανάκης.

Μέρος της λύσης
«Από την πρώτη στιγμή που προτείναμε στον Αντώνη τη συγκεκριμένη δράση εκείνος ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη στήριξή του, για το σεβασμό που έδειξε στους κατοίκους του Φέγκεχουν, την ειλικρινή κατανόηση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και την ελπίδα που τους έδωσε. Ο Αντώνης έγινε μέρος της λύσης αποφασίζοντας να προβάλλει το ντοκιμαντέρ της εμπειρίας του, δείχνοντας το δρόμο σε όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν» δήλωσε η Νάταλι Βαλάκη, Διευθύντρια Προγραμμάτων της ActionAid Ελλάς.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί σε αποκλειστικότητα στον Ant1 την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 22.15.
Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κείμενα-Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Κανάκης
Κινηματογράφηση-Διεύθυνση φωτογραφίας: Λεωνίδας Πανονίδης - Φώτης Ζυγούρης

Θέση του Πινακίου 
Ο Αντώνης Κανάκης και οι άνθρωποι της ομάδας του δεν στάθηκαν μόνο στην πρόσκληση της Action aid αλλά κινηματογράφησαν τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας, αυτών που μαζί τους μοιραζόμαστε τον ήλιο, τη γη, τον ουρανό. Αξίζει ένα μπράβο για το ντοκιμαντέρ καθώς αποτελεί δείγμα ότι η ανθρωπιά δεν έχει σβήσει από μέσα μας. Μας δείχνει πως οι άνθρωποι παρά τη φτώχια τους αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης τους χαμογελούν και ελπίζουν σε ένα καλύτερη ημέρα. Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν το δρόμο σε εμάς για να πολεμήσουμε γι' αυτά που μας ανήκουν, για αυτά που θέλουν να μας στερήσουν, αλλά και γι' αυτά που πρεσβεύουν την ύπαρξη μας. Ας μη χάσει κανείς την Τρίτη αυτό το ντοκιμαντέρ...είναι η άλλη όψη της πραγματικότητας πίσω από τη βιτρίνα των τραπεζών και των τοκογλύφων που θέλουν να αφανίσουν λαούς ολόκληρους...Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από την περιπλάνηση του Αντώνη στην Σιέρα Λεόνε.

Κάνοντας αγροτικές εργασίες
Με τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε
Οι μικροί μάλλον δεν είναι
εξοικειωμένοι
με το φακό αλλά είναι αυθόρμητοι
Ο μκρός γελάει με αυτά που του λέει ο Αντώνης

Το χαμόγελο του μικρού αριστερά...όλα τα λεφτά
 Παίζοντας με τα παιδιά της Σιέρα-Λεόνε το...περιμένοντας τη βροχή


Από την πρώτη ημέρα γνωριμίας του Αντώνη με τους κατοίκους



Ο γηραιότερος του χωριού Φέγκεχουν καλωσορίζει τον Αντώνη Κανάκη

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί....




ΠΙΝΑΚΙΟ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο