Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Rolling Stones και «Hola Cuba!»: Η ιστορική συναυλία αύριο στην Αβάνα

Την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από την πρώτη, ιστορική συναυλία τους στην Κούβα, οι Rolling Stones δημοσίευσαν ένα βίντεο, όπου ο Μικ Τζάγκερ υπόσχεται, μιλώντας ισπανικά, στους Κουβανούς θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος ότι θα παρακολουθήσουν ένα «ιστορικό» θέαμα.


«Hola Cuba!» (Γεια σου, Κούβα!) λένε οι «γερόλυκοι» της ροκ μουσικής, Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς μόλις ξεκινά το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού το οποίο αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Cubainformacion.tv.
«Έχουμε περάσει από πολλά απίστευτα μέρη, όμως αυτή η συναυλία θα είναι ιστορική για εμάς κι ελπίζουμε για εσάς, επίσης. Σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στην όμορφη χώρα σας» λέει ο Μικ Τζάγκερ στα ισπανικά, ενώ προβάλλονται εικόνες της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, και του συγκροτήματος σε συναυλία.

Την Παρασκευή στις 20.30 τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδας), οι γερόλυκοι της ροκ θα δώσουν συναυλία με ελύθερη είσοδο στην Αβάνα, σε ένα κτιριακό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πριν από την επανάσταση του 1959, στο πλαίσιο της περιοδείας τους «América Latina Olé».



Η «ιμπεριαλιστική» μουσική

Αν και ποτέ οι Αρχές δεν εξέδωσαν κάποιο διάταγμα που να απαγορεύει επίσημα τη ροκ μουσική, η «ιμπεριαλιστική» μουσική ήταν για πολύ καιρό απαγορευμένη. Οι Κουβανοί θυμούνται ότι αναγκάζονταν να ακούν τους Beatles ή τους Rolling Stones μόνο μέσα στο σπίτι τους και από κασέτες που κυκλοφορούσαν κρυφά.
tvxs

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο