Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αιμοδοσία στην ΔΕΗ και το ΕΠΑΛ Θήβας!

Από Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Κ. Δρόσης: « Όσο περνούν τα χρόνια λιγοστεύουν οι αιμοδότες και το αίμα γίνεται ολοένα και πιο δυσεύρετο..»

Γ. Τσολάκου: «Στην Θήβα πραγματοποιούμε αρκετά χρόνια  αιμοδοσία,  πάμε  καλά, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα..»

Στην Θήβα βρέθηκε χθες η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»  και συγκεκριμένα στην ΔΕΗ και το ΕΠΑΛ, πραγματοποιώντας αιμοληψία στους εργαζόμενους  και τους μαθητές….


«Όσο περνούν τα χρόνια λιγοστεύουν οι αιμοδότες και το αίμα γίνεται ολοένα και πιο δυσεύρετο,  γι΄ αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιούμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε,  διότι μόνο το 5% από  αυτούς που μπορούν να δίνουν αίμα  έρχονται, οπότε αν το ποσοστό γίνει 15%,  τότε δεν θα είχαμε σαν χώρα ανάγκη» τονίζει ο Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Τεχνικών ΔΕΗ Κ. Δρόσης, σύμφωνα με τον οποίο οι ανάγκες της χώρας μας αυτή την στιγμή είναι πρερίπου 600.000  φιάλες τον χρόνο εκ των οποίων το 55 % συγκεντρώνεται  από συγγενικό περιβάλλον, το 35%  από συλλόγους,  εθελοντές  κι ένα 10% από τον Ερυθρό Σταυρό…

Η Γ. Τσολάκου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» υποστηρίζει, πως θα μπορούσε η συμμετοχή να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το νοσοκομείο, έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες  σε αίμα , λόγω των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία, αλλά και της Ογκολογικής του Μονάδας…

«Εδώ στην Θήβα πραγματοποιούμε αρκετά χρόνια  αιμοδοσία,  πάμε  καλά, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα, η συμμετοχή δεν είναι ικανοποιητική, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει  ότι η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και  ότι όλοι μπορούμε να δώσουμε αίμα από 18 έως 65 ετών, για να το χρησιμοποιήσουμε οι ίδιοι και τα συγγενικά μας πρόσωπα αν χρειαστεί» τονίζει η κ. Τσολάκου, υποστηρίζοντας ότι η αιτία της μικρής συμμετοχής στις αιμοδοσίες οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση!

viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο