Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου για ΣΝΑΪΝΤΕΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
αξιοποιήστε την εμπειρία που βιώνετε. Η εργοδοσία της ΣΝΑΪΝΤΕΡ σχεδιάζει επίθεση αλλά μέχρι σήμερα δεν την έχει υλοποιήσει. Επιδιώκει να πείσει με διάφορα ψευτοεπιχειρήματα  ότι έχουμε συμφέρον να χάσουμε κάποια από τα δικαιώματά μας. Λένε ότι αυτό θα μας προστατεύσει από τα χειρότερα!!!
Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επίθεση γιατί στην τελευταία ψηφοφορία λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους συμφώνησαν με την πρόταση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου για άδειες άνευ αποδοχών. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η εργοδοσία εξαπέλυσε επίθεση στους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν να μην περάσει η πρόταση γιατί καταλαβαίνει τον κίνδυνο  για τα σχέδιά της αν οι εργαζόμενοι αντισταθούν οργανωμένα.
Ήμαστε υποχρεωμένοι όμως να σας καλέσουμε να σκεφτείτε και τα εξής:

Οι διοικήσεις των σωματείων έχουν δικαίωμα να προτείνουν αφαίρεση δικαιωμάτων; Οι προτάσεις ενός συνδικαλιστικού οργάνου είναι δυνατό να είναι παρόμοιες με αυτές της εργοδοσίας; Αν ναι, τότε ποια η διαφορά τους; Αν στο δίπλα εργοστάσιο το σωματείο έκανε παρόμοιες προτάσεις πως θα το αποκαλούσατε; Αυτή η λογική δεν είναι παρόμοια με το κοίτα την πάρτη σου;
Τα σωματεία δεν πρέπει να χτυπάνε αυτή τη λογική που διασπά την ενότητά μας;;;
Συνάδελφοι,
σας καλούμε να καταψηφίσετε οποιαδήποτε πρόταση αφαιρεί εργατικά δικαιώματα. Ενισχύστε και στηρίξτε τις δυνάμεις που αντιστέκονται, καλούν σε οργάνωση και αγώνα απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Δεχτείτε την αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου κι όλης της εργατικής τάξης. Ζητήστε τη.
Ότι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα αγώνων και όχι υποχωρήσεων. Να σπάσει η αντίληψη ότι όταν οργανώνονται αγώνες η εργοδοσία κλείνει τα εργοστάσια. Τα εργοστάσια ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τους ανταγωνισμούς  και τα κέρδη τους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύει για ανοιχτά εργοστάσια αλλά με εργαζόμενους με δικαιώματα και όχι με εργαζόμενους σκλάβους του 21ου αιώνα.  Σ’ αυτόν τον δρόμο υπάρχει ελπίδα να υπάρξουν κατακτήσεις και να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΣΤ. ΣΚΛΙΑ 3 ΟΙΝΟΦΥΤΑ Τ.Κ.32011 ΤΗΛ.6985128499 – 6980100986 - 6974534859

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο