Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζει Η "Σπείρα" Να Απαιτεί ...

Συνεχίζει ο φορέας  "η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση" να απαιτεί να διαγραφεί το κείμενο του Πατήρ Αναστάσιου Γκοτσόπουλου Το προσωπείο έπεσε : η «σπείρα» απειλεί το internet … που είχαμε δημοσιεύσει στις 8/1/2014. 

Αν και έπειτα από e-mail μου μας έστειλε, 
1)*  δημοσιεύσαμε κείμενο τους με τίτλοΑποκατάσταση του φορέα "η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση".
2) διαγράψαμε επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) και του...


ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) επειδή περιείχαν οναματεπώνυμα και θεωρούνταν ότι παραβαίνουν ως προς τα προσωπικά δεδομένα, 
3) διαγράψαμε σχόλιο αναγνώστη επειδή χρησιμοποιούσε τη λέξη "κατεργάρης" για το εν λόγω φορέα, αν και θεωρήσαμε ότι παραβαίνουμε την ελευθερία του λόγου του αναγνώστη μας, εφόσον το σχόλιό του δεν αντιβαίνει στους όρους για τη δημοσίευση σχολίου από αναγνώστη, οι οποίοι είναι δημοσιευμένοι στο τέλος κάθε δημοσίευσης-θέματος,
παρ΄ όλα αυτά ο φορέας θεωρεί πως συνεχίζει να θίγεται και μας απειλεί με νομικές διαδικασίες. 

Αμέσως μόλις λάβαμε το e-mail του φορέα περί επανέγκρισης του προγράμματός του το  δημοσιεύσαμε (1*)  μαζί με αποκαταστατικό κείμενο που  περιελαμβανόταν στο ίδιο e-mail. (Αποκατάσταση του φορέα "η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση".,)

Σας παρουσιάζουμε το τελευταίο e-mail του φορέα που λάβαμε έπειτα από την παραπάνω δημοσίευση: 




Καλησπέρα σας. 
Μια και εξακολουθείτε να φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας συκοφαντικό, δυσφημιστικό περιεχόμενο σε βάρος του φορέα μας, σημειώνονται τα παρακάτω: 

Από τα σχόλια του αρχισυντάκτη σας και τα γραφόμενα στα emails σας δε διαφαίνεται καμία θετική πρόθεση για αποκατάσταση της βλάβης που υφίσταται ο φορέας και οι συνεργάτες του για το διάστημα άνω των 11 μηνών από τις ...
πρώτες αναρτήσεις που ξεκίνησαν από υλικό που διακίνησε ο π.Γκοτσόπουλος.

Αντίθετα, αμφισβητείτε το αποκαταστατικό μας κείμενο και κατευθύνετε την άποψη των αναγνωστών σας προς αρνητική στάση απέναντι στο κείμενο αυτό, ενόσω έχετε τον επίσημο αριθμ.πρωτ.του ΥΠΑΙΘ για τη νέα έγκριση του Προγράμματός μας, ύστερα από την παράνομη ανάκληση της προηγούμενης έγκρισης.

Επίσης, δεν έχετε ουδέποτε διασταυρώσει μαζί μας τα στοιχεία που λαμβάνατε από τον π. Γκοτσόπουλο και συγκεκριμένα ούτε και τα στοιχεία για τη δήθεν 'φίμωση ιστολογίων και ιστοσελίδων' (πρβλ. 'Το προσωπείο έπεσε...'), τα οποία ακόμη και τώρα φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας.
Ας γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο κείμενο του π.Γκοτσόπουλου γράφτηκε από εκείνον σε συνέχεια αιτήματός μας σε ιστοσελίδες και ιστολόγια τον περασμένο Ιανουάριο για το νόμιμο και ορθό, ήτοι τη διατήρηση προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα οποία είχαν παραβιαστεί ασύστολα. 

Προς ενημέρωσή σας σάς επισυνάπτουμε το πλήρες χρονολόγιο γεγονότων με λεπτομέρειες σχετικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα μας εδώ και καιρό, από το οποίο διαφαίνεται βάσει στοιχείων-γεγονότων και επίσημων αριθμών πρωτοκόλλου οι νόμιμες ενέργειές μας απέναντι στη Διοίκηση (ΥΠΑΙΘ, ΙΕΠ) και η σειρά παραβάσεων και παράνομων πράξεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΙΘ), καθώς και οι διαστρεβλώσεις, η εμπάθεια και τα ψεύδη εκ μέρους του π. Γκοτσόπουλου. 

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι διατηρούνται στο αρχείο μας screenshots από όλες τις φάσεις σχετικών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα σας, τα οποία θα δοθούν άμεσα στους νομικούς μας συμβούλους για κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια. 

Μετά τιμής,
"η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση,
ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση" 

===============================
Σημειώση: 
Παρακάτω δημοσιεύουμε όλο το έγγραφο που μας απέστειλε ο φορέας. 

πόλεμος (των Αρχών) στην (βιωματική) εκεχειρία 

Χρονολόγιο γεγονότων μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2014 σχετικά με την περιπέτεια του Προγράμματος «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Εκεχειρίας» αναφορικά με το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) και το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), ύστερα από την παράνομη ανάκληση του Προγράμματος τον Ιανουάριο 2014.

Το Πρόγραμμα έχει εγκριθεί εκ νέου και υλοποιείται με επιτυχία από το φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

- Αρχές-τέλος Νοεμβρίου 2013: καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) από ιερωμένο στην Πάτρα, κο Γκοτσόπουλο, σχετικά με την υλοποίηση βιωματικής εργαστηριακής ημερίδας ενηλίκων στην Πάτρα από το φορέα μας. Η καταγγελία επεκτάθηκε σε όλο το προφίλ του φορέα μας. Παράνομη διάχυση, διακίνηση στο διαδίκτυο προσωπικών δεδομένων και επιστολών του ΥΠΑΙΘ και ΙΕΠ που απευθύνονταν στο φορέα μας, παράλληλα με συκοφαντική δυσφήμηση για το φορέα, το έργο του και ονομαστικά τους παιδαγωγούς του, από τον ιερωμένο και τους φιλοξενούντες την καταγγελία, χωρίς έρευνα και διασταύρωση στοιχείων, ιστότοπους και ιστολόγια. 

- 29 Νοεμβρίου 2013: Επιστολή προς το φορέα μας από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τις βιωματικές εργαστηριακές ημερίδες ενηλίκων στην οποία αναφέρεται ότι η Δ/νση δεν εγκρίνει τις βιωματικές εργαστηριακές ημερίδες ενηλίκων. Σημειώνεται ότι οι εργαστηριακές ημερίδες δεν απαιτούν ούτε προϋποθέτουν έγκριση από το ΥΠΑΙΘ ή άλλη υπηρεσία. Πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου και εκτός σχολικών κτηρίων. Απευθύνονται σε όσους ενήλικες (συν)εργάζονται με ομάδες και επιθυμούν να αποκτήσουν ή εμπλουτίσουν παιδαγωγικά εργαλεία για τη διαχείριση συγκρούσεων, τη διαλλακτικότητα, την ειρήνευση, τη μη βίαιη επικοινωνία, τις αμοιβαία επικερδείς λύσεις.
Η επιστολή αυτή/διοικητική πράξη του ΥΠΑΙΘ κρίνεται παράνομη σύμφωνα με τα αρθρ. 6 & 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με ρητή διατύπωση στελέχους του ΥΠΑΙΘ ενώπιον τριών μαρτύρων, μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία από τη γραμματεία της Ιεράς Συνόδου προς το Υπουργείο Παιδείας ασκήθηκε πίεση προκειμένου το ΥΠΑΙΘ να εκδώσει την παραπάνω αβάσιμη και παράνομη απόφαση. 

- 02 Δεκεμβρίου 2013: Απάντηση του φορέα μας στον ηλεκτρονικό τύπο όπου και είχαν διακινηθεί παράνομα προσωπικά δεδομένα του φορέα μας μέσω του κου Γκοτσόπουλου. Ο ηλεκτρονικός τύπος γενικότερου περιεχομένου ανήρτησε την απάντησή μας και απέσυρε τα προσωπικά δεδομένα. Blogs και ιστοσελίδες της Εκκλησίας ή/και θρησκευτικής κατεύθυνσης ούτε φιλοξένησαν την απάντηση του φορέα μας ούτε απέσυραν την ανάρτηση προσωπικών δεδομένων, συνεχίζοντας να παραβιάζουν, μερικά από αυτά ακόμη και μέχρι σήμερα, τους σχετικούς νόμους. 

- 06 Δεκεμβρίου 2013: Επιστολή του ιερωμένου, κου Γκοτσόπουλου προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αίτημά του για ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης του ΙΕΠ για το Πρόγραμμά μας (αριθμ. πρωτ. 7816/6.12.2013) 
- Έναρξη στενής επικοινωνίας του φορέα μας με το ΥΠΑΙΘ με τηλεφωνήματα,  υπομνήματα και εκκλήσεις για ορισμό συναντήσεων με τους αρμόδιους του ΥΠΑΙΘ από την πλευρά μας, καθώς και πρόσκλησή μας στο ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ για παρουσία εκπροσώπων τους στις βιωματικές εργαστηριακές ημερίδες Ενηλίκων. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση σχετική ούτε από το ΙΕΠ ούτε από το ΥΠΑΙΘ. 

- 11 Δεκεμβρίου 2013: Το Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α του ΙΕΠ με υπεύθυνο και υπογράφοντα τον κο Γιαγκάζογλου, έναν από τους Συμβούλους του ΙΕΠ σε προγράμματα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εξέδωσε νέα γνωμοδότηση με την οποία ανακάλεσε την πρότερη θετική γνωμοδότηση/εισήγησή του για το Πρόγραμμά μας, για την οποία μάλιστα είχε εκφραστεί με ενθουσιασμό και ιδιαίτερα θετικό πνεύμα τον περασμένο Απρίλιο (2013) σε τηλεφωνική επικοινωνία του φορέα μας μαζί του. Τη γνωμοδότηση αυτή ο φορέας μας έλαβε πολύ αργότερα, αν και ήταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Σε αντιδιαστολή, ο καταγγέλλων, κος Γκοτσόπουλος, έλαβε τη νέα αυτή γνωμοδότηση, προτού καν τη λάβει το ΥΠΑΙΘ (Η επιστολή από το ΙΕΠ προς τον κο Γκοτσόπουλο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7981/17.12.2013. Η επιστολή από το ΙΕΠ προς το ΥΠΑΙΘ έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7982/17.12.2013). Σημειώνεται ότι το ΙΕΠ αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του ΥΠΑΙΘ. Η νόμιμη οδός είναι η αποστολή οποιασδήποτε γνωμοδότησής του στο ΥΠΑΙΘ, το οποίο και αποφασίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωμοδότηση του ΙΕΠ εστάλη απευθείας στον καταγγέλλοντα ιερωμένο, την οποία αυτός απέστειλε στο δωρητή του Προγράμματος του φορέα μας, προκειμένου να ασκήσει πίεση για παύση της δωρεάς προς το φορέα μας. Σημειώνεται επίσης εδώ πως ο κος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος στο ΙΕΠ, διατελεί και διευθυντής της επίσημης τριμηνιαίας έκδοσης της Ιεράς Συνόδου. 

- 13 Δεκεμβρίου 2013: Αιτήματα του φορέα μας προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για επείγουσα επανεξέταση του θέματος, απαντώντας στην καταγγελία του ιερωμένου και στο έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ για τις εργαστηριακές ημερίδες ενηλίκων. Η επιστολή μας εστάλη στον Υπουργό Παιδείας (κο Αρβανιτόπουλο, στο Διευθυντή του γραφείου του κο Βασιλόπουλο, 14800/13.12.2013), Υφυπουργό (κο Κεδίκογλου, 4674/13.12.2013), Γενικό Γραμματέα (1820/13.12.2013), Δ/νση ΣΕΠΕΔ (192616/13.12.2013) 

- 16 Δεκεμβρίου 2013: Η νέα γνωμοδότηση του Γραφείου Α του ΙΕΠ γίνεται δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ. 

- 16 Δεκεμβρίου 2013: Τηλεφωνική επικοινωνία μας με κο Γιαγκάζογλου, προκειμένου να κατανοήσουμε τι έχει συμβεί και πρόσκλησή μας για συνάντηση μαζί του καθώς και συμμετοχή του ίδιου ή άλλου συνεργάτη στα εργαστήριά μας. Μας αρνήθηκε και τα δύο! Επίσης μας μετέφερε ψευδώς ότι η έρευνά του ήταν ακόμη σε εξέλιξη, ενόσω είχε ήδη υπογραφεί από εκείνον η νέα γνωμοδότησή του από τις 11 Δεκεμβρίου 2013. 

- 17 Δεκεμβρίου 2013: Επιστολή του φορέα μας προς τον κο Γιαγκάζολγου, απαντώντας σε όσα μας ανέφερε στο τηλεφώνημά μας, ενόσω δε γνωρίζαμε απολύτως τίποτα για την έκδοση νέας γνωμοδότησης από εκείνον, καθώς και για την αποδοχή της από το ΔΣ του ΙΕΠ (αριθμ.πρωτ. 8079/18.12.2013). 

- 17 Δεκεμβρίου 2013: Κοινοποίηση της επιστολής μας στο ΔΣ του ΙΕΠ (αριθμ. πρωτ. 8091/19.12.2013) 

- 20 Δεκεμβρίου 2013: Κατάθεση χέρι με χέρι πακέτου αναστοχασμών- αξιολογήσεων από εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και εμψυχωτές, ωφελούμενους του Προγράμματός μας, στο Δ.Σ. του ΙΕΠ (8300/23.12.2013). Παραλαβή από το ιδιαίτερο γραφείο του Προέδρου του ΙΕΠ, κου Γκλαβά Σωτήρη 

- 23 Δεκεμβρίου 2013: Κοινοποίηση στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ της επιστολής μας προς το ΔΣ του ΙΕΠ και το Σύμβουλο κο Γιαγκάζογλου, μαζί με τη διαμαρτυρία μας για την αρνητική γνωμοδότηση του ΙΕΠ και αίτημα για ορθή, δίκαιη και επιστημονική αξιολόγηση της νέας κατάστασης (αριθμ.πρωτ.186/Γ7/02.01.2014) 

- 27 Δεκεμβρίου 2013: Ενημέρωση του φορέα μας από το δωρητή μας (ΙΣΝ) για την άσκηση πίεσης του καταγγέλλοντα ιερωμένου (κου Γκοτσόπουλου) στο δωρητή/χρηματοδότη, καθώς και για τα κατ’ εξακολούθηση τηλεφωνήματά του, προκειμένου να παύσει η δωρεά/χρηματοδότηση.
Το ΙΣΝ είχε ήδη λάβει ηλεκτρονικά κατευθείαν από τον κο Γκοτσόπουλο την αρνητική γνωμοδότηση του ΙΕΠ. 

- 29 Δεκεμβρίου 2013: Αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας για επανεξέταση του θέματος, μαζί με λεπτομερή απάντηση σε όλα τα σημεία της αρνητικής γνωμοδότησης του ΙΕΠ (αριθμ. πρωτ. 3/02.01.2014). 

- 06 Ιανουαρίου 2014: Κοινοποίηση του άνω αιτήματος στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ (της υπηρεσίας δηλαδή που είχε ήδη εγκρίνει το πρόγραμμά μας λίγους μήνες νωρίτερα) και επισήμανση των σχετικών παραβάσεων από την υπηρεσία. Ειδική μνεία έγινε στις παραβάσεις άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (με αριθμ. πρωτ. 8155/21.01.2014 Η επιστολή είχε παραληφθεί ηλεκτρονικά από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ ήδη 06.01.14. Πρωτοκολλήθηκε πολύ αργότερα λόγω φόρτου εργασίας του γραφείου του κεντρικού πρωτοκόλλου του ΥΠΑΙΘ, όπως μας ενημέρωσαν!) 

- 07 Ιανουαρίου 2014: (αριθμ. πρωτ. 105/09.01.2014 ) Δεύτερη επιστολή μας προς το Δ.Σ. του ΙΕΠ με το αίτημά μας για επαναφορά της θετικής του γνωμοδότησης, στην οποία απαντώνται ένα προς ένα τα σημεία που αξιοποιεί ο κος Γιαγκάζογλου στην αρνητική του γνωμοδότηση, καθώς και αιτήματά μας προς το ΙΕΠ για: 
- επανεξέταση του θέματος, μετά την απάντησή μας σε όλα τα σημεία της αρνητικής γνωμοδότησης 
- ακύρωση της αβάσιμης ανάκλησης θετικής γνωμοδότησης 
- προσκόμιση στο φορέα μας όλων των εισηγήσεων/γνωμοδοτήσεων για το Πρόγραμμά μας 
- ανάληψη δράσης ύστερα από την παράβαση καθήκοντος του Συμβούλου του, κου Γιαγκάζογλου 

- 08 Ιανουαρίου 2014: Έκδοση απόφασης από τη ΣΕΠΕΔ με ανάκληση (!) έγκρισης του προγράμματός μας (αριθμ. πρωτ. 1899/Γ7/08.01.2014), η οποία σύμφωνα με άρθρα του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας μεταξύ άλλων είναι παράνομη και ανυπόστατη.
- Αίτημα για συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΕΠ, κο Γκλαβά 

- 08 Ιανουαρίου 2014: Απάντηση ηλεκτρονική του φορέα μας σε όλες τις Δ/νσεις και Γραφεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής στις συκοφαντικές βολές και τα ψευδή στοιχεία του ιερωμένου κου Γκοτσόπουλου, τις οποίες απέστειλε στις αντίστοιχες Δ/νσεις και Γραφεία της Αττικής σε βάρος του φορέα μας, στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την υλοποίηση του Προγράμματος. 

- 21 Ιανουαρίου 2014: αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, κο Γκλαβά, παρουσία του κου Γιαγκάζογλου (αριθμ. πρωτ. 499/21.01.2014) αναφορικά με τα έγγραφά μας με αριθμ.πρωτ. 8091/19.12.2013, 8300/23.12.2013 και  105/09.01.2014 και την πρόσφατη ανάκληση θετικής γνωμοδότησης για το Πρόγραμμά μας από τον κο Γιαγκάζογλου. Αιτηθήκαμε επίσης στη συνάντηση την παρουσία του κου Γιαγκάζογλου. 

- 22 Ιανουαρίου 2014: Αίτημα για συνάντηση με τον κο Γιαγκάζογλου Σταύρο, Σύμβουλο του ΙΕΠ, παρουσία του Προέδρου του ΙΕΠ, κου Γκλαβά (αριθμ. πρωτ. 508/22.01.2014). Το αίτημα κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα και στον Πρόεδρο ΔΣ του ΙΕΠ, κο Γκλαβά. Η απάντηση του κου Γιαγκάζογλου ήταν ότι το Γραφείο Α του ΙΕΠ δε συναλλάσσεται με το κοινό και αρνήθηκε συνάντηση μαζί μας. 

- 23 Ιανουαρίου 2014: Απάντησή μας στον κο Γιαγκάζογλου επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη μεταξύ μας συνάντησης, παρουσία του κου Γκλαβά, και κοινοποίηση της απάντησής μας αυτής στον κο Βασιλόπουλο (Δ/ντή του Υπουργού του ΥΠΑΙΘ), στην κα Ξυλόκοτα (Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ) και στον κο Γκλαβά 

- 26 Ιανουαρίου 2014: 1) Υπενθύμιση των από 07.01.2014 αιτημάτων μας (105/09.01.2014) προς το ΙΕΠ (νέος αριθμ.πρωτ.: 590/27.01.2014) 2) Αίτημα προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, κο Αρβανιτόπουλο, για Επαναφορά της Έγκρισης Προγράμματος και επισήμανση για τις επανειλημμένες (και άκαρπες μέχρι τούδε) προσκλήσεις και προσπάθειες του φορέα μας προς τον κο Γκλαβά και κο Γιαγκάζογλου για συνάντησή τους με εκπροσώπους του φορέα μας (αριθμ. 808/27.01.2014). 

- 30 Ιανουαρίου 2014: Το ΙΕΠ απαντά στα με αριθμ.105/09.01.2014 αιτήματά μας ιδιαίτερα σύντομα ότι «εξέτασε την αίτηση θεραπείας [του φορέα μας] και θεώρησε ότι δεν περιλαμβάνει νέα στοιχεία ούτως ώστε να ανακαλέσει την προηγούμενη αρνητική του γνώμη για την πραγματοποίηση του προγράμματος» που υλοποιεί ο φορέας μας (αριθμ.πρωτ. εγγράφου του ΙΕΠ 742/30.01.2014). 

- Τέλη Ιανουαρίου 2014-Απρίλιο 2014: Πρόσκληση του φορέα μας σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή του σε ηλεκτρονική διαμαρτυρία προς το ΙΕΠ, το Γραφείο Υπουργού του ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ. Παράλληλα δημιουργήθηκε ανοικτό κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην πλατφόρμα AVAAZ.
Ωφελούμενοι από το Πρόγραμμά μας, γονείς, παιδαγωγοί, εμψυχωτές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ερευνητές, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Τους αποστέλλουμε και από εδώ την ευγνωμοσύνη μας. 

- 03 Φεβρουαρίου 2014: Ύστερα από απανωτές εκκλήσεις και τηλεφωνήματα, εκπρόσωποι του φορέα μας πραγματοποιούν επίσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου του ΙΕΠ, κου Γκλαβά, για άμεση απάντηση στα αιτήματά μας ή για ορισμό ραντεβού μαζί του. Ενημερωθήκαμε από το ιδιαίτερο γραφείο του ότι ο κος Γκλαβάς βρισκόταν σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ενόσω ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε στην Κεφαλλονιά λόγω του γνωστού σεισμού που έπληττε εκείνες τις ημέρες το νησί! 

- 03 Φεβρουαρίου 2014: Επίσκεψη στο Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α του ΙΕΠ και συνάντηση σε ήπιους τόνους και μέσα σε κλίμα ειρηνικού διαλόγου με τον κο Γιαγκάζογλου, ο οποίος μας μετέφερε ότι οι παιδαγωγοί του φορέα μας είναι ολιστικοί και πολύπλευροι και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να εισηγηθεί εκ νέου θετικά για το Πρόγραμμά μας. Επίσης ανέφερε πως είχε λάβει από το ΥΠΑΙΘ μεγάλο φάκελο με πολλά στοιχεία για επανεξέταση του προγράμματος, όταν έγινε η καταγγελία του ιερωμένου από την Πάτρα!

- 04 Φεβρουαρίου 2014: Εκ νέου επίσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου του ΔΣ του ΙΕΠ και λήψη των εγγράφων που είχαμε αιτηθεί (αριθμ. πρωτ. 847/04.02.2014). Νέο αίτημά μας για συνάντηση με τον κο Γκλαβά, η οποία ορίστηκε για τις 17.02.14, με προϋπόθεση να επιβεβαιωθεί την Παρασκευή 14.02.14.


- 13 Φεβρουαρίου 2014: Αίτημα προς ΙΕΠ (1296/13.02.2014) και ΥΠΑΙΘ (γραφείο Υπουργού, αριθμ. πρωτ. 1464/14.02.2014 & Δ/νση ΣΕΠΕΔ ΥΠΑΙΘ, αριθμ.πρωτ.20985/13.02.2014) για ενημέρωση του φορέα μας αναφορικά με τη νομοθεσία στην οποία βασίστηκε η αρνητική γνωμοδότηση και η απόφαση ανάκλησης της έγκρισης, καθώς και τα κριτήρια για την έκδοση της αρνητικής γνωμοδότησης και αντίστοιχα της ανάκλησης έγκρισης προγράμματος.
Ακολούθησαν απανωτές υπενθυμίσεις τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά στο ΙΕΠ και στο ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να λάβει ο φορέας μας απάντηση, την οποία δεν έλαβε επί της ουσίας ποτέ. Στη θέση αυτής έλαβε μετά δύο μήνες (!) το με αριθμ. πρωτ. 57816/Γ7/11.04.2014 έγγραφο από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ (βλ. παρακάτω 11.04.2014), η οποία πολύ σύντομα επισημαίνει απλά τον εισηγητικό ρόλο του ΙΕΠ σε θέματα προγραμμάτων σπουδών, αντί να καταγράψει τη νομοθεσία και τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η ανάκληση έγκρισης του προγράμματός μας. 

- 14 Φεβρουαρίου 2014: Ακύρωση συνάντησής μας με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ από τη γραμματεία του, λόγω του νέου αιτήματός μας για τη νομοθεσία και τα κριτήρια (!) (πρβλ. 1296/13.02.2014) που κατατέθηκε στο ΙΕΠ, το οποίο θα εξέταζε το ΔΣ του ΙΕΠ στις 17.02.14 και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΙΕΠ να πραγματοποιήσει τη συνάντηση που είχε συμφωνηθεί μαζί μας, ύστερα από επανειλημμένες εκκλήσεις του φορέα μας και απόπειρες ορισμού ραντεβού.
Συμφωνήθηκε με τη γραμματεία του να ορισθεί νέα ημερομηνία αμέσως μετά την επιστροφή εκπροσώπων του φορέα μας από επαγγελματικό τους ταξίδι στο εξωτερικό. 

- 26 Φεβρουαρίου 2014: Η ενημέρωση από τη Γραμματεία του Προέδρου του ΙΕΠ για ορισμό ραντεβού δεν έγινε όπως είχε συμφωνηθεί και έτσι εκπρόσωποι του φορέα μας επισκέφθηκαν ξανά το γραφείο του κου Γκλαβά, με στόχο τον ορισμό συνάντησης μαζί του, ύστερα από την έλευση δύο μηνών από το αρχικό αίτημα για συνάντηση. Εντέλει, ορίστηκε νέο ραντεβού για τις 07.03.14, το οποίο θα επιβεβαιωνόταν 1-2 μέρες πριν την πραγματοποίησή του. 

- 07 Μαρτίου 2014: Ύστερα από την έλευση τριών περίπου μηνών από το αρχικό μας αίτημα για συνάντηση του Προέδρου του ΔΣ του ΙΕΠ με το φορέα μας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.
Στη συνάντηση με το φορέα μας ο Πρόεδρος του ΙΕΠ αναφέρθηκε σε στοιχεία τα οποία δεν ίσχυαν για το Πρόγραμμά μας ούτε ως προς το περιεχόμενό του ούτε ως προς τον τρόπο υλοποίησής του. Όλα τα σημεία διευκρινίστηκαν από τους εκπροσώπους μας και ο κος Γκλαβάς μας επιβεβαίωσε ότι θα εισηγούνταν στην επόμενη συνάντηση ΔΣ του ΙΕΠ θετικά για το Πρόγραμμά μας, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά. 

- Μάρτιος-Απρίλιος 2014: τηλεφωνήματα στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ, προκειμένου να λάβουμε απάντηση στο γραπτό αίτημά μας αναφορικά με τα κριτήρια και τη νομοθεσία, στα οποία βασίστηκε η παράνομη ανάκληση έγκρισης του Προγράμματός μας, τον Ιανουάριο 2014. 

- 11 Απριλίου 2014: Παραλαβή επιστολής από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ (με αριθμ. πρωτ.  57816/Γ7/11.04.2014), στην οποία δεν υπάρχουν ούτε τα κριτήρια ούτε η νομοθεσία στα οποία βασίστηκε η ανάκληση έγκρισης του Προγράμματός μας, τον Ιανουάριο 2014. Στην επιστολή αυτή το μόνο που αναγράφεται είναι η ανάγκη έκδοσης αποφάσεων του ΥΠΑΙΘ για προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του ΙΕΠ. 

- Απρίλιος 2014: Ύστερα από απανωτά τηλεφωνήματα για ενημέρωσή μας σχετικά με το πόρισμα της συνάντησης του ΔΣ του ΙΕΠ λαμβάνουμε ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία του ΔΣ του ΙΕΠ, το απόσπασμα Πρακτικού 23/10.04.2014, με το οποίο το ΙΕΠ εισηγείται προς το ΥΠΑΙΘ τη συνέχιση και ολοκλήρωση του Προγράμματός μας. 

- 30 Απριλίου 2014: (Έγγραφό μας με αριθμ.πρωτ. 69011/Γ7/06.05.2014) Αποστέλλεται από το φορέα μας ηλεκτρονικά προς τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ το Απόσπασμα Πρακτικού του ΔΣ του ΙΕΠ (αριθμ.23/10.04.2014), μαζί με αίτημά μας για την άμεση έκδοση επανέγκρισης για το Πρόγραμμά μας από τη Δ/νση, αφού είχαμε λάβει και εγγράφως λίγες μόλις εβδομάδες πριν την ενημέρωση από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ (με το υπ’ αριθμ. 57816/Γ7/11.04.2014) ότι το ΥΠΑΙΘ υποχρεούται να ακολουθεί τις εισηγήσεις του εισηγητικού/γνωμοδοτικού του οργάνου, δηλαδή του ΙΕΠ. 

- Μάιος 2014: Σειρά τηλεφωνημάτων-αιτημάτων προς τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ και τη διευθύντριά της, κα Ξυλόκοτα, για την έκδοση της επανέγκρισης του Προγράμματός μας και για συνάντηση μαζί της, προκειμένου να μας εξηγήσει τους λόγους της κωλυσιεργίας από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ. Επίσης, αίτημα του φορέα μας (αριθμ.πρωτ.69011/Γ7/06.05.2014) για αποστολή εγγράφου της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ προς όλες τις Δ/νσεις και Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, το οποίο θα αναφέρεται στην επαναφορά-επανέγκριση του Προγράμματός μας, ως μια ελάχιστη κίνηση από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ για αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε στο φορέα μας με την παράνομη και αβάσιμη ανάκληση έγκρισης προγράμματος. Αυτή η επιστολή δεν έχει σταλεί ακόμη από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ. 

- 27 Μαΐου 2014: Υπενθύμιση προς τη ΣΕΠΕΔ των παραπάνω αιτημάτων μας (83783/Γ7/28.05.2014) και κοινοποίηση της επιστολής στον κο Αρβανιτόπουλο (τότε Υπουργό Παιδείας), με αριθμ.πρωτ. 5129/29.05.2014, και κο Βασιλόπουλο (Δ/ντή Γραφείου Υπουργού Παιδείας) 

- 03 Ιουνίου 2014: 1) Έκδοση επανέγκρισης του Προγράμματός μας από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ για το Σχολικό Έτος 2013-2014 (αριθμ.πρωτ. 86386/Γ7/3.6.2014) 2) Αίτημα φορέα μας (αριθμ.πρωτ. 87172/Γ7/4.6.2014) προς τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και τον τότε Υπουργό Παιδείας, κο Αρβανιτόπουλο (αριθμ. πρωτ. 5332/4.6.2014) για ανανέωση επανέγκρισης Προγράμματος για το Σχολικό Έτος 2014-2015 

- 24 Ιουλίου 2014: Αποστολή στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ με κοινοποίηση στον Υπουργό Παιδείας, το με αριθμ. πρωτ. 118789/Γ7/28.07.2014 έγγραφο του φορέα μας με αποτύπωση όλων των παραβάσεων από το ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ, του κου Γκλαβά, κου Γιαγκάζογλου, κας Ξυλόκοτα, κατά τη διάρκεια όλων των μηνών της ‘περιπέτειας’ του Προγράμματός μας και του πολέμου που δέχθηκε ένα Πρόγραμμα για την Εκεχειρία και αίτημά μας για την άμεση μεταρρύθμιση/διόρθωση του με αριθμ. πρωτ.86386/Γ7/3.6.2014 εγγράφου της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το Πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2014-2015. 

- 12 Αυγούστου 2014: Έκδοση της με αριθμ. πρωτ. 129870/Γ7/12.08.2014 έγκρισης  του Προγράμματός μας για το σχολικό έτος 2014-2015 από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ 

Διευκρινίζεται εδώ ότι η Έγκριση Προγράμματος που έχει εκδοθεί από το ΥΠΑΙΘ αναφέρεται: 
1) στις 100 βιωματικές συναντήσεις σε ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, 
2) στα 20 βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων που υλοποιούνται στη χώρα και 
3) στο επιστημονικό Εγχειρίδιο του Προγράμματος και στη διάχυσή του σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και σε ενήλικες που (συν)εργάζονται με ομάδες. Το εν λόγω Εγχειρίδιο αποτελεί ουσιαστικά την πλατφόρμα εκκίνησης και ανάπτυξης κάθε εργαστηριακής συνάντησης είτε με παιδιά είτε με ενήλικες, καθώς περιέχει ασκήσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες τις οποίες βιώνουν μικροί και μεγάλοι στα αντίστοιχα εργαστήρια που συντονίζει και εμψυχώνει ο φορέα μας, με γνώμονα ιδέες, αξίες και πρακτικές της Εκεχειρίας. 

Η υλοποίηση του Προγράμματός μας έχει επανέλθει κανονικά για το σχολικό έτος 2014-2015, ύστερα από 
- την παράνομη ανάκλησή του από το ΥΠΑΙΘ, 
- τις απανωτές παραβάσεις άρθρων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας σε όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας του φορέα μας με το ΥΠΑΙΘ και ΙΕΠ και 
- την ποινική δίωξη blogs και ιστοσελίδων που διέσυραν αβάσιμα και αντισυνταγματικά το φορέα μας και τους παιδαγωγούς του. 

Τα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες χαίρουν θετικότατων αναστοχασμών από τους συμμετέχοντες-ωφελούμενους του Προγράμματος.

Πηγή:
η επίσημη ιστοσελίδα του φορέα
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»



Σχόλιο Tρύφωνα Τιπούρτη, ιδιοκτήτη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ: 
Έπειτα από όλες τις ενέργειες που γράψαμε πιο πάνω απεστάλει στο φορέα το παρακάτω e-mail που μπορεί ο καθένας να καταλάβει το ύφος, τις προθέσεις αλλά και το σκεπτικό των συντελεστών της ιστοσελίδας μου:


Επειδή αυτά που υπογράφω στο πιο πάνω e-mail είναι αληθή και επειδή λόγω θέσης και επαγγέλματος έχω μάθει να μην παίζω με τα e-mails αλλά να δημοσιεύω τις κρίσεις και απόψεις του  καθενός (συμπεριλαμβανομένου και εμού), για αυτό το λόγο η απάντηση μου στον εν λόγω φορέα δίδεται μέσα από εδώ. 

Κύριοι
- Τα γραφόμενά σας   "Από τα σχόλια του αρχισυντάκτη σας και τα γραφόμενα στα emails σας δε διαφαίνεται καμία θετική πρόθεση για αποκατάσταση της βλάβης που υφίσταται ο φορέας..."  είναι,  το λιγότερο,  άστοχα.
 Ο καθείς μπορεί να καταλάβει αν ισχύουν ή όχι.

- Επειδή γράφετε  "Αντίθετα, αμφισβητείτε το αποκαταστατικό μας κείμενο και κατευθύνετε την άποψη των αναγνωστών σας προς αρνητική στάση απέναντι στο κείμενο αυτό, ενόσω έχετε τον επίσημο αριθμ.πρωτ.του ΥΠΑΙΘ για τη νέα έγκριση του Προγράμματός μας...",  και αυτό είναι άποψη και γνώμη δική σας καθ΄ ότι δε αμφισβητούμε τίποτε από αυτά που μας στείλατε (και για αυτό και δημοσιεύθηκαν) και  δεν κατευθύνουμε  την άποψη των αναγνωστών μας εφόσον δεν έχουμε σχολιάσει περί του κειμένου.

- Επειδή γράφετε "Επίσης, δεν έχετε ουδέποτε διασταυρώσει μαζί μας τα στοιχεία που λαμβάνατε από τον π. Γκοτσόπουλο και συγκεκριμένα ούτε και τα στοιχεία για τη δήθεν 'φίμωση ιστολογίων και ιστοσελίδων' (πρβλ. 'Το προσωπείο έπεσε...'), τα οποία ακόμη και τώρα φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας." , σας πληροφορώ πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διασταυρώσουμε τίποτε μαζί σας,  εφόσον τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν είναι αληθή, έχουν εκδοθεί και υπογραφεί από επίσημους φορείς και μάλιστα κρατικούς ( Υπουργείο Παιδείας και Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής). 

- Επειδή απαιτείτε να διαγραφεί το κείμενο του Πατήρ Γκοτσόπουλου που εσείς  θεωρείτε συκοφαντικό και την ιστοσελίδα μου συνυπεύθυνη εφόσον το δημοσιεύει και εμείς αντιλέγουμε πως δεν τίθεται θέμα υπευθυνότητας  ή όποιας  παραβάσης  περί τύπου εφόσον το εν λόγω κείμενο δεν έχει υβριστική μορφή και υπογράφεται με τα στοιχεία του  συντάκτη του και όχι από ανώνυμο (επομένως  αν θεωρείτε πως θίγεστε μπορείτε να κινηθείτε νομικά επί υπαρκτού προσώπου ). 

- Επειδή γράφετε "Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι διατηρούνται στο αρχείο μας screenshots από όλες τις φάσεις σχετικών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα σας, τα οποία θα δοθούν άμεσα στους νομικούς μας συμβούλους για κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια." σας ενημερώνω  πως αυτό το "κουμπάκι μπορούμε να το πατήσουμε και εμείς" ...  και επομένως να έχουμε και εμείς screenshots...

- Επειδή θεωρείτε πως θίγεστε από τις ενέργειες του Πατήρ Γκοτσόπουλου,
θεωρείτε πως η πρώτη απόφαση και οι ενέργειες των ΥΠΑΙΘ  και ΙΕΠ είναι παράνομες και παραβατικές και χαρακτηρίζετε την ανάκληση του ΥΠΑΙΘ παράνομη (σύμφωνα με το τελευταίο e-mail σας),  εφόσον εκδόθηκε ανάκληση χωρίς αυτό όμως να χαρακτηρίζει την προηγούμενη απόφαση παράνομη, 
θεωρείτε πως δέχεστε "πόλεμο" από τις αρχές (σύμφωνα με τον τίτλο του εγγράφου χρονολογίου σας) ,
και εμάς δεν μας απασχολεί τι θεωρείτε εσείς.   

Έπειτα από  όλα τα παραπάνω, τα οποία θεωρώ βάσιμα και αληθή,  μπορείτε να πράξετε όπως εσείς νομίζετε.  

Το ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ θα συνεχίσει να έχει πρωταρχικό σκοπό την ενημέρωση και διαφώτιση των πολιτών και εφόσον θεωρεί πως δεν θίγει,  ασκόπως ή με δόλο  την τιμή και υπόληψη οποιουδήποτε, δεν ανέχεται καμία παρέμβαση ως προς το σωστό  και το αληθές και δεν φοβάται κανενός είδους απειλές. 

Μετά τιμής
Τρύφωνας Τιπούρτης
δημοσιογράφος,
ιδιοκτήτης του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.  



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο