Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

Λιβαδειά, 14/11/2014
ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ: Σχολικές εξετάσεις; Δεν ψαρώνω! (19/11/14)



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕΒοιωτίας διοργανώνουν και στην πόλη μας έναν κύκλο εκδηλώσεων, μια ιδέα και  πρωτοβουλία των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗΣ, που απευθύνονται στους εφήβους και έχουν τον τίτλο «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
Θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.
Έτσι την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 7 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος»θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση μαθητών,  γονέων και εκπαιδευτικών με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη, ο οποία θα αναπτύξει το θέμα  «Σχολείο και εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!».
Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγιστούν όλες εκείνες οι δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιοριστεί η θέση γονέων και εκπαιδευτικών στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα παρουσιαστούν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.
Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία και τα μεταπτυχιακά της είναι στις Συμβουλευτικές σπουδές. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ  πρακτικές ομιλίες της σε θέματα που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών. Εργάζεται ως ατομική σύμβουλος, σύμβουλος γονέων και σύμβουλος σχέσεων. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και  συγγραφέας των βιβλίων «Ξέρω να λέω ΟΧΙ»,  «Σχολείο & Εξετάσεις : δεν ψαρώνω» και«Ημερολόγιο για μαθητές»,  που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.  Το νέο της βιβλίο «Πειράγματα, Κοροϊδίες, Εκφοβισμός», εγχειρίδιο αντιμετώπισης για εκπαιδευτικούς,  είναι υπό έκδοση. 


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 και Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970 & 81340 - FAX 22610.81028
Email: vivlivad@gmail.com
URL http://www.liblivadia.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο