Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Δήλωση Καλαφάτη - Μπασιάκου για ορισμό κομμαιτκής επιτροπής για Δασική Νομοθεσία απο Αν.Υπ.Περιβάλλοντος

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του Υπ ΠΑΠΕΝ για «Σύσταση και συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την υποβολή προτάσεων για την αναμόρφωση της δασικής νομοθεσίας» έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


«Ενώ εδώ και μια βδομάδα η Κυβέρνηση τελεί υπό παραίτηση, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές «εξπρές» με επιπλέον αρνητικές συνέπειες για τον έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενο πρωτογενή τομέα, ο Αν. Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ι. Τσιρώνης, μόλις χθες θυμήθηκε να συγκροτήσει Ειδική Επιτροπή για την υποβολή προτάσεων για την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας. Ο λόγος ευνόητα προφανής : η αιτιολόγηση της εδώ και επτά μήνες εντυπωσιακής ανυπαρξίας οποιουδήποτε έργου του συγκεκριμένου Υπουργείου. Είναι πρωτοφανές να βαφτίζεται ως «Ειδική Επιτροπή» μια ομάδα εργασίας, στην οποία αφενός μεν τα περισσότερα μέλη της  προέρχονται από τον κομματικό μηχανισμό, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε των Οικολόγων Πράσινων, δίχως αναφορά σε υπηρεσιακά κριτήρια , αφετέρου δε να  απουσιάζουν εκκωφαντικά από τη σύνθεσή της τα επίσημα θεσμικά όργανα, όπως για παράδειγμα το ΓΕΩΤΕΕ.
Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την υπό παραίτηση πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, ότι το φυσικό περιβάλλον δεν προσφέρεται για κομματικά παιχνίδια και καινοφανείς εντυπώσεις. Αντί να προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής να δικαιολογήσει την πλήρη κυβερνητική ανυπαρξία και αποτυχία της, την καλούμε, έστω και τώρα, να κρατήσει ένα ελάχιστο μέτρο αξιοπιστίας και υπευθυνότητας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο