Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ερώτηση Βουλευτών Λαϊκής Ενότητας για τη Νούσα Θίσβης

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς
i)Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ii)Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Επικείμενη οριστική διακοπή πρόσβασης από και προς τη Νούσα Θίσβης

Με θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης για την φημολογούμενη διακοπή της πρόσβασης των πολιτών προς τον κόλπο της Νούσας από την εταιρία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ) πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων στις 19/8/2015 κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου της Κοινότητας Χρήστου Σάλτα.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Θίσβης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πολίτες-κατοίκους της Θίσβης ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, συγκεκριμένα ο κύριος Κοτζάκαρης Αθανάσιος και η κυρία Κακαουνάκη Σταυρούλα, τον πληροφόρησαν προφορικά, παρουσία και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θηβαίων, ότι η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ προτίθενται από 1/9/2015 να διακόψει απολύτως και οριστικά τη διέλευση των κατοίκων και των πολιτών από και προς τον αιγιαλό και την παραλία του κόλπου της Νούσας.

Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών της Θίσβης του Δήμου Θηβαίων με ομόφωνη απόφαση της εναντιώθηκε στη διακοπή της χρήσης κοινόχρηστων πραγμάτων, δηλαδή της οδού, του αιγιαλού και της παραλίας που αποτελούν συνταγματικά και αναφαίρετα δικαιώματα όλων των πολιτών και φυσικά και των κατοίκων της Θίσβης.

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και με φανερή ψηφοφορία τα εξής:
  • Δεν υπάρχει νόμιμος λόγος διακοπής της χρήσης της κοινόχρηστης οδού που συνδέει την Νούσα με τη Θίσβη και την υπόλοιπη περιοχή καθώς και νόμιμος λόγος για τον αποκλεισμό της χρήσης της παραλίας.
  • Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια είναι αυθαίρετη και παράνομη και οι κάτοικοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις και κάθε νόμιμο μέσο.
  • Καταδικάστηκαν οι ενέργειες της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ που στοχεύουν να αποκλείσουν από τους πολίτες και τους κατοίκους νόμιμα και συνταγματικά τους δικαιώματα.
  • Εξουσιοδοτήθηκε από τη Συνέλευση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για λήψη σχετικής απόφασης σύμφωνη με εκείνη της Λαϊκής Συνέλευσης και να κληθεί επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας και ο Δήμαρχος Θήβας να υιοθετήσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης.Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

·        Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μη διακοπεί η χρήση της κοινόχρηστης οδού που συνδέει τη Νούσα με την υπόλοιπη περιοχή καθώς και να μη διακοπεί η χρήση της παραλίας και του αιγιαλού του κόλπου της Νούσας; 
·        Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ως προς τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ ώστε να σταματήσει να αντιμετωπίζει τα κοινόχρηστα πράγματα ως κατεχόμενα και ιδιόκτητα από την ίδια;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Σκούμας Θανάσης

Ήσυχος Κώστας

Κυριακάκης Βασίλης

Σταθάς Γιάννης

Ψαρρέα ΕλένηΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο