Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΝΙΚΗΣΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!..

Ολα "παίζονται" ερήμην του λαού σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα. Η λέξη "απογοήτευση" για όσα εκδιπλώνονται κατά την προεκλογική περίοδο, άλλα ευτράπελα κι άλλα τραγικά στη σύλληψή τους, δεν μπορεί να συμπυκνώσει την πολιτική πραγματικότητα. Απογοήτευση που σωρεύεται απ' όλες τις όχθες της πολιτικής και τους "πρωταγωνιστές" της.

Οι δύο υποτιθέμενοι "κυρίαρχοι" του πολιτικού παιχνιδιού σκιαμαχούν με την αλήθεια τους. Από τη μια ο χαμένος στους δαιδαλώδεις θαλάμους του ψεύδους και της πολιτικής ανικανότητας Αλέξης Τσίπρας. Και από την άλλη ο ανασυρθείς από τη κομματική "μούχλα" Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος μ' ένα στύλ πολιτικό της δεκαετίας του ' 80, απολαμβάνει εν εκστάσει ευρισκόμενος "αναστενάρης" το οργουέλειο όνειρο "ενός ανδρός αρχή".

Και οι άλλοι; Οι άλλοι, κάποιοι εξ' αυτών έκδηλα τσαρλατάνοι, αποβλέπουν να γίνουν τα "δεκανίκια" μιας κυβέρνησης συνεργασίας, κάθε άλλο παρά βιώσιμης, με χρονικό ορίζοντα κάποιων μηνών, σε μια Ελλάδα νικήμένη. Νικημένη βασικά από τους Ελληνες. Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν. Φροντίζουν γι' αυτό οι σημερινοί οι Ταρτούφοι της πολιτικής, οι μετασχηματισμένοι σε "σωτήρες" του λαού.


Με το λαό άναυδο και καταφρονημένο, σε πλήρη σύγχυση, εγκλωβισμένο στην ένοχη σιωπή του, έχοντας ήδη διανύσει άνετα τη διαδρομή από τον κήπο της Γεσθημανής στο Πραιτώριο. Τώρα είναι εκει. Τον δικάζουν ερήμην και χωρίς συνηγορία Πραίτορες και Αρχιερείς. Η απόφαση προς Γολγοθά είναι ειλημμένη. Απλώς, στην τελευταία φάση, θα επινοηθεί κάποιος Σίμων Κυρηναίος να του πάρει το σταυρό ως το Γολγοθά.

Και θα νομίσει ο "κατάδικος" λαός ότι μετάνιωσαν οι Πραίτορες της βουρβονικής μας δημοκρατίας!..

Τι παρακολουθούμε καθημερινά; καταρράκτες λέξεων και αντιδράσεων για εντυπώσεις. Και ψέματα με θράσος απύθμενο. Μεσούσης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια κοινωνία που δεν άρχισε καν την καταγραφή των απωλειών της, καθώς η ανακολουθία συναγωνίζεται την αλαζονεία. Τάσεις αμετροέπειας από παντού. Από όλους τους πολιτικούς χώρους, με φόντο πάντα τις εκλογές και την κομματική τους ενδυνάμωση με την ψήφο που προσπαθούν να υφαρπάσουν με πληθωρική κοροιδία από τον ευάλωτο λαό.

Μια "εικόνα" που θυμίζει περισσότερο "reality game" παρά πολιτική πρακτική, έστω και υποβαθμισμένη λόγω της παντελούς έλλειψης πολιτικής αγωγής και πολιτικής ηθικής.

Και πως θα κυβερνηθεί η Ελλάδα; Αν βέβαια κυβερνηθεί. Θα κυβερνηθεί με σκισμένα φλάμπουρα, ανιδεολόγητα, άσκοπα και τυχάρπαστα; Θα κυβερνηθεί από τους "καταστροφείς" τους, οι οποίοι στα τηλεοπτικά πάνελ της διαπλοκής συμφερόντων και εξουσίας, διαπληκτίζονται για το ποιος συνέβαλε περισσότερο και ταχύτερα στην αύξηση του υπέρογκου δημόσιου χρέους, αν δηλαδή ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τους τελευταίους επτά μήνες;

Αυτή είναι η προκάτ, μεγάλη ήττα. Δηλαδή είπαν και είπαμε: θα κυβερνηθούμε από ηττημένες ιδέες, με κατεβασμένες σημαίες, με ήδη κατεβασμένα τα "σώβρακα" των ανίκανων και οσφυοκαμπτών της πολιτκής, με άδειες καρδιές, με υποταγή στο πεπρωμένο μας, με την υποτέλεια που αρμόζει στον ραγιά και που επιζητεί τοελάχιστο πλέον, για να έχει κάποιες ισχνές προσδοκίες...

Με τη στάση μας νικήσαμε τον εαυτό μας και υποταχθήκαμε στο μαζικό γιουρούσι των κομμάτων της ξεφτίλας. Ας θρηνούν, εκ των υστέρων, κάποιες Μαγδαληνές. Νικήσαμε τη συνείδηση του Ελληνα, ώστε να μην αντιδρά. Νικήσαμε βασικά τη λογική, γι' αυτό και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στοιχειωδώς μεταξύ μας.

Νικήσαμε ο ένας τον άλλον!..Προς τι η αγωνία και ο οδυρμός των οπαδών της προβατοποιημένης" λογικής για το εκλογικό αποτέλεσμα; Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα είμαστε ηττημένοι!..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο