Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Πατρίδα δεν έχει άλλες λύσεις

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Γράφαμε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 ότι στο προσεχές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται αντιδράσεις. Αυτό το Συνέδριο θα θυμίζει εποχές ΠΑΣΟΚ με τις κόντρες Σημίτη – Τσοχατζόπουλου χωρίς όμως να υπάρχει αντίπαλος για την καρέκλα του Προέδρου.

Ωστόσο, είναι απολύτως φανερό ότι υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα ήθελαν να είναι “δελφίνοι”, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να βγουν μπροστά, γιατί πολύ απλά ο Τσίπρας έχει ανακατέψει τόσο καλά την εσωκομματική τράπουλα και σε τέτοιο βαθμό που ακόμη μπορεί να την μοιράζει, ελέγχοντάς την…
Γι΄αυτό θέλει στο Συνέδριο να ξεκαθαρίσει τα μπερδέματα με τον διαγωνισμό των αδειών για τα κανάλια, έργο φυσικά που την ευθύνη είχε και έχει ο δικός του άνθρωπος ο Νίκος Παππάς, αλλά και με την ύπαρξη “λαγών” στο διαγωνισμό. Που του δείχνουν δύο πράγματα. Ή ότι η Ομάδα του Νίκου Παππά δεν είχε “άμυνες”, δεν είχε οργάνωση ή ότι παίχθηκε παιχνίδι πίσω από την πλάτη του με ένα στάνταρ και μια παραλλαγή. Το στάνταρ ήταν και είναι ο Ιβάν Σαββίδης και η παραλλαγή ο Καλογρίτσας, τον οποίο πλέον ο πρωθυπουργός έσβησε μέσα σε μια μέρα.
Γι΄ αυτό και η μεγάλη δυσαρέσκεια του Τσίπρα προς το πρόσωπο του Νίκου Παππά.

Ο Τσίπρας δεν είναι πλέον “μοναχικός καβαλάρης” στο ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω ότι τα όσα γράφαμε επιβεβαιώνονται από τη στιγμή που όλα δείχνουν τις τελευταίες ημέρες ότι, το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Tae Kwon Do, θα είναι ένα Συνέδριο όπου δεν θα είναι “μοναχικός καβαλάρης” ο Τσίπρας. Από τη στιγμή που στο Κόμμα επικρατεί ακόμη η ριζοσπαστική τάση της αριστεράς, ενώ στην κυβέρνηση υπάρχει η απόλυτη μετάλλαξη στον νεοφιλελευθερισμό. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξομαλύνει αυτές τις τάσεις και να βγει αλώβητος από το Συνέδριο.
Επίσης, θα πρέπει να γεφυρώσει τις πολλές τάσεις πολιτικής που δημιουργούνται στο ΣΥΡΙΖΑ και να καταδειχθεί στο τέλος του Συνεδρίου ότι, αυτός είναι ο μόνος και κυρίαρχος αρχηγός!!

Η “Ενωτική κίνηση” είναι Προεδρική;  

Πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μια πολιτική ομάδα. Η “Ενωτική κίνηση”. Η οποία χαρακτηρίζεται ως Προεδρική. Είναι όμως έτσι ή είναι ένας πόλος αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης εν καιρώ του Αλέξη Τσίπρα;
Από τη στιγμή που αυτής της ομάδας ηγείται ο Νίκος Παπάς, υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού. Επίσης, μετέχει η Όλγα Γεροβασίλη;;; Η κυβερνητική εκπρόσωπος. Όπως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας (δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον προϊστάμενό του Πάνο Καμμένο).
Στο θέμα αυτό, το “βαθύ λαρύγγι” του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμφωνεί καθόλου με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, μας ενημέρωσε:
Ο Νίκος Παππάς μετακινείται σε άλλο Υπουργείο (Ανάπτυξης;;) που θα υποδηλώνει την υποβάθμιση του νυν υπερ-υπουργού. Εκτός και εάν γνωρίζει ο Τσίπρας κάτι περισσότερο από την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, οπότε θα πάει ο Νίκος Παππάς σπίτι του…

Ανασχηματισμός μέσα στο Συνέδριο;

Όπως σπίτι του μπορεί να πάει από το Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς, στον οποίο καταλογίζει ο Τσίπρας το γεγονός ότι δεν είναι συνεργάσιμος με διπλωματικά στελέχη του Υπουργείου του, ότι αγνοεί τον Αναπληρωτή του στο Υπουργείο Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη. Καταλογίζοντας επίσης, στον κ. Κοτζιά προσωπική ατζέντα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Τον Αριστείδη Μπαλτά, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει σε δυσμένεια (έβαλε το χεράκι της η κ. Κουντουρά;;;), θεωρώντας τον ανίκανο να προσφέρει οπουδήποτε. Βλέπετε όμως, ότι ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι από τους ιδεολογικούς θεωρητικούς μέντορες του Αλέξη (καθηγητής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην θεωρία των επιστημών). Από τους παλαιότερους του Συνασπισμού.
Ο Θοδωρής Δρίτσας Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι επίσης σε δυσμένεια, καταλογίζοντάς του ο Αλέξης αστοχίες στον χειρισμό της υποθέσεως του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα, που εκτός από τις ζωές ανθρώπων, στοίχισε πολύ και στο κυβερνητικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.
Απόλυτα απαξιωμένος είναι και ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά και τα πρόσφατα δακρυγόνα στους συνταξιούχους, παρ΄ ότι ο ίδιος “πιστεύει” ότι πρέπει να περάσουμε στην Αριστερά της πράξης. Προφανώς, τα δακρυγόνα εννοεί. Γι΄ αυτόν τον Πασοκογενή παράγοντα της κυβέρνησης, όταν ρώτησα το “βαθύ λαρύγγι” μου απάντησε: “Ποιος είναι αυτός;;;”      
Η παραμονή ή όχι του Νίκου Φίλη στην κυβέρνηση παίζει 50% με 50%. Θα κριθεί αυτή μέσω διάφορων συσχετισμών. Από τη μια πλευρά δημιούργησε πολλά προβλήματα  στον Αλέξη λόγω της εμπάθειάς του με την Εκκλησία και το εν γένει μίσος του προς την Ορθοδοξία, αλλά παραμένει ένα πιστό “σκυλί” του Τσίπρα. Και πλέον, δεν έχει τέτοια πολλά!!

Αμετακίνητοι μένουν…  

Ο Πάνος Σκουρλέτης (πασπαρτού για πολλές θέσεις) ως πιστός Συριζαίος. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως συνδετικός κρίκος με τη Δεξιά. Ο Χρήστος Σπίρτζης που θεωρείται η ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης με τους Πασοκογενείς και ο Αλέξης δεν θέλει να ανοίξει άλλα μέτωπα. Ο Παύλος Πουλάκης, ο μουτζαχεντίν της Κυβέρνησης που μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω…

Δυσαρέσκεια για Μητσοτάκη.  

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κάρο προβλήματα, ακόμη και υπαρξιακά, στην αντίπερα όχθη η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πολλά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να φύγει πολύ μπροστά.
Η Νέα Δημοκρατία είναι χωρισμένη σε φατρίες αρχηγών. Καραμανλής και Σαμαράς έχουν διαλύσει το κόμμα. Δημιουργούν τόσα προβλήματα στον Μητσοτάκη, που ο Κυριάκος δεν γνωρίζει ποιος είναι μαζί του και ποιος όχι.
Ειδικότερα μετά την τελευταία αντιπαράθεση στην Βουλή μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη και στην οποία καταγράφηκε χαμηλή πτήση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Και με τέτοιον αρχηγό η ΝΔ, ναι ο Τσίπρας εάν δεν οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμένει στην Εξουσία για να αποτελειώσει το ξεπούλημα της Ελλάδος.

Ευχαριστημένη η κυβέρνηση με τον Κασιδιάρη.       

Είχαμε γράψει για το καλοκαιρινό ραντεβού Σαμαρά – Στουρνάρα με την επιδιαιτησία του Νίκου Χατζηνικολάου στο Costa Navarino Μεσσηνίας. Εκεί, όπου έκλεισε το deal να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, εάν και εφόσον  αναλάβει Πρωθυπουργός στην Ελλάδα ο Γιάννης Στουρνάρας κατ΄ εντολή των Γερμανών και του Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Ίσως, αλλά κρατείστε το στο μυαλό σας αυτό το σενάριο!!
Παρά ταύτα εμείς πάλι ρωτάμε τον Αντώνη Σαμαρά!!
Αντώνη, βγάζεις ακόμη σπυριά στο άκουσμα του ονόματος Siemens; Διακατέχεσαι από τον ίδιο φόβο, μήπως απασφαλίσει την περόνη της χειροβομβίδας συγγενικό σου πρόσωπο;;;
Γι΄ αυτό μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένη που στην προχθεσινή εξέταση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ, ο Βουλευτής της “Χρυσής Αυγής” Ηλίας Κασιδιάρης “ξετίναξε” τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Και δεν πέρασε δι΄ όλου απαρατήρητο το γεγονός ότι ο λόγος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν γεμάτος πολιτικών επιχειρημάτων. Γι΄ αυτό και η ανοχή του Συριζαίου Προεδρεύοντος της Επιτροπής στην αφόρητη πίεση – σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε τα όρια - του Ηλία Κασιδιάρη.

Επί του πιεστηρίου.

Ακούγεται ότι ο Πάνος Καμμένος εκτός από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης που θα κρατήσει στον ανασχηματισμό της κυβερνήσεως, λόγω κυρίως των ΜΚΟ, θα αναβαθμιστεί και σε αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως.
Είδομεν…


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο