Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΟΚΑ 1η τ' Απρίλη


1η Απριλίου 1955

της Ε.Ο.Κ.Α η Αρχή.

ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821.

ΑΠΟ την ΚΥΠΡΟ ως την ΣΟΦΙΑ (την αλύτρωτη ΟΡΦΙΚΗ ΓΗ), την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, την Ελληνική ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΗ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821.

Το ότι μπορείτε και διαβάζετε αυτό το μήνυμα, το οφείλετε

στους δασκάλους σας.

Το ότι μπορείτε και το διαβάζετε στα ελληνικά, το οφείλετε

στις Ένοπλες Δυνάμεις.

(ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΔΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ)


«Με την βοήθεια του Θεού, με πίστην εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολόκληρου του Ελληνισμού και την βοήθεια των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα διά την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο το οποίον μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκη. «Ή ταν ή επί τας».


Στις 30 Μαρτίου 1955, ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Διγενής συγκέντρωσε τους τομεάρχες Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λεμεσού, τους ανακοίνωσε ότι ο δυναμικός Αγώνας θα αρχίσει το βράδυ της 31ης Μαρτίου προς την 1η Απριλίου και τους τόνισε ότι με κάθε θυσία πρέπει να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, ώστε να αιφνιδιαστεί ο αντίπαλος. Έγραψε στο ημερολόγιο του: «30 Μαρτίου. Εσπέραν ώρα 20.30 εις οικίαν Μιχαλοπούλου συγκέντρωσα ΕΡΜΗΝ, ΖΗΔΡΟΝ, ΟΡΕΣΤΗΝ, ΕΥΑΓΟΡΑΝ. Ανεκοίνωσα απόφασίν μου, όπως ενέργεια γίνη εσπέραν 31 Μαρτίου-1 Απριλίου και ώραν 0.30. Έμειναν σύμφωνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο