Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Σε μία από τις επισκέψεις του στην Μουφτεία Κομοτηνής: Η τοπική κοινωνία βοά ότι την είχε κάνει...δεύτερο σπίτι του!


Μπορεί ένας αποτυχημένος υπουργός να πρωταγωνιστήσει στη δίωξη ανθρώπων, για τους οποίους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής εδώ και 3 χρόνια; Αν έχει ισχυρούς...φίλους και αφεντικά, σαφέστατα!

Αναφερόμαστε φυσικά στον Γιώργο Πεταλωτή, νυν υφυπουργό Δικαιοσύνης: Μετά από την κωμικοτραγική παρουσία του ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, διατήρησε υπουργικούς θώκους, παρά την έκπληξη πολλών. Οι κακιές γλώσσες, λένε πως αυτή η παραμονή του στο Σύστημα δεν οφείλεται στις ικανότητές του, αλλά στις (αμαρτωλές) διασυνδέσεις του, με εγχώριους και ξένους παράγοντες.


Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ήταν βασικός κατήγορος των μοναχών Εφραίμ, Αρσενίου στη δίκη της Κομοτηνής το 2009: Πιο πριν, ο Πεταλωτής είχε αναδειχθεί σε τηλεοπτική περσόνα μέσω του Άλφα (κυρίως), κατά τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με "αποκαλύψεις" για το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου.

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η κόντρα με τη συγκεκριμένη Μονή; Να είναι άραγε ο Πεταλωτής...κήρυκας της αλήθειας και της δικαιοσύνης (Θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου...); Ή μήπως απλά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το έργο του π. Εφραίμ;

Τι εννοούμε;Είναι γνωστό πως το Βατοπαίδι κάνει εδώ και χρόνια πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης: Διαθέτει συσσίτια σε άπορους, χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθάει αστέγους κλπ. Εκείνο όμως που προκάλεσε την οργή των αφεντικών του Πεταλωτή, ήταν αφενός το επίδομα πολυτέκνων που θέσπισε η Μονή κι αφετέρου η βοήθεια στους ΕΛΛΗΝΕΣ Πομάκους, με σχεδιασμό ακόμα και για ανέγερση σχολείων στα χωριά τους!

Ποιος αντιδρά σε αυτά με λύσσα; Μα φυσικά, το τουρκικό προξενείο και οι εγκάθετοί του (μουφτήδες, ψευτομουφτήδες, πράκτορες κλπ)!

Έτσι λοιπόν, όταν ο π. Εφραίμ άρχισε να ενδιαφέρεται για τους Πομάκους, οι άνθρωποι της Άγκυρας θορυβήθηκαν: Βλέπετε, είχε προηγηθεί η έντονη συμμετοχή του Ηγουμένου στο βροντερό "ΟΧΙ" των Ελληνοκυπρίων στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, οπότε οι εγχώριοι εθνοπροδότες και οι Τούρκοι ήξερα πολύ καλά με ποιον έχουν να κάνουν!

Έτσι, βγήκε στην επιφάνεια το "σκάνδαλο", για να τιμωρηθεί ο π. Εφραίμ και για τις πατριωτικές κινήσεις του στη Θράκη και για την ελληνορωσική προσέγγιση, που βοήθησε όπως μπορούσε κατά την περίοδο Καραμανλή: Τα αφεντικά ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ αντέδρασαν έντονα, γιατί έβλεπαν να υπάρχει ένας δυνατός "παίκτης" στην σκακιέρα τους, που μέχρι τότε αποτελείτο αποκλειστικά από πολιτικά...πιόνια!

Αποφασίστηκε λοιπόν η ηθική εξόντωση της Μονής Βατοπαιδίου, μιας και "είχε μπει στο μάτι" της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ευαγγελίζονται οι παγκόσμιοι δυνάστες και υλοποιούν τα εγχώρια τσιράκια τους: Ξέσπασε το "σκάνδαλο", άρχισαν οι ανακρίσεις και καταλήξαμε στην προφυλάκιση του - άκρως ενοχλητικού για τα αφεντικά του Πεταλωτή - Γέροντα Εφραίμ.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την παρουσία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η απάντηση είναι απλή: Έπρεπε να βρίσκεται εκεί κάποιος που...γνωρίζει καλά το θέμα, έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες πολιτικές πιέσεις στους δικαστές. Ένας εκ των Ξυνίδη, Μπόλαρη, Πεταλωτή και άλλων παγκοσμίως αγνώστων και γραφικών τύπων που έκαναν καριέρα με το "σκάνδαλο", έπρεπε να επιλεγεί. Προτιμήθηκε ο Πεταλωτής, λόγω των άριστων σχέσεων με το τουρκικό προξενείο.

Χάρη σε αυτόν τον ανεκδιήγητο "κηπουρό" του Γιωργάκη λοιπόν, οδηγείται στη φυλακή ο π. Εφραίμ: Αφήνονται έτσι οι Τούρκοι να αλωνίζουν στη Θράκη, ενώ οι εκκλησιομάχοι δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Άγιον Όρος: "Προσέξτε καλά, γιατί είδατε τι παθαίνουν όσοι ασχολούνται με εθνικά θέματα παραπάνω απ' όσο επιτρέπουμε"!

Διότι η υπόθεση Βατοπαιδίου, έχει να κάνει κυρίως με αυτά: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Μπλέχτηκαν βέβαια και πολιτικά και εκκλησιαστικά πρόσωπα, αλλά εκείνο που ενόχλησε δεν ήταν οι "ανταλλαγές" του π. Εφραίμ, μα το όραμά του για μια Θράκη...ελληνικότερη απ' όσο τη θέλουν ο τουρκόφιλος Πεταλωτής και η παρέα του!

HELLAS-ORTHODOXY:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο