Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αμετανόητοι για το παρελθόν, αόριστοι για το μέλλον

Σοφία Βούλτεψη
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτήν την τακτική ακολούθησαν χθες τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο τελευταίος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αμετανόητος όσον αφορά στην είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της», καθώς, όπως είπε, «προδοσία θα ήταν να πτώχευε η χώρα»! (Η οποία…
πτώχευσε)!

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως ακόμη και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος… έπεσε έξω!

«Γιατί να φουσκώσω το έλλειμμα;», διερωτήθηκε με το πιο αθώο ύφος. «Ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 10% και μετεκλογικά ότι θα φτάσει το 12% και έφτασε το 16%, ακόμη και ο κ. Προβόπουλος το υποεκτίμησε τελικά»!

Επιπλέον, διαμαρτυρήθηκε και για το… «τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου»!

Είναι προφανές πως το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δεν μπορούν να βγουν για έναν καφέ (αλλά για διαφορετικούς λόγους), όπως και το γεγονός ότι η βενζίνη βρίσκεται στα ύψη και δεν μπορούν να βγουν ούτε για μια πασχαλινή εκδρομή, δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Την οδό της επίθεσης επέλεξε και ο κ. Βενιζέλος, που χθες επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής τόσο στη Ν.Δ., όσο και στον Α. Σαμαρά και στον Κ. Καραμανλή προσωπικά, υποστηρίζοντας πως δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για το παρελθόν, σε αντίθεση με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που… τις αναλαμβάνουν!

Απευθύνοντας την τελευταία του ομιλία πριν κλείσει η Βουλή – σήμερα το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ο κ. Βενιζέλος εμφάνισε και πάλι το ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ως… αμνό που ήρε τις αμαρτίες των τελευταίων χρόνων.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι πολλές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν αδίκησαν τους πολίτες, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας, ήταν επιβεβλημένες έξωθεν, γιατί η χώρα έπρεπε να βρει λεφτά.

Φυσικά, για άλλη μια φορά υποσχέθηκε πρωτογενή πλεονάσματα – υποστηρίζοντας πως «έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δύσκολου δρόμου» και εμφάνισε την εαυτό του ως μέγα διαπραγματευτή του PSI.

Αλλά επειδή... εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε με νέες προτάσεις – πέντε σημεία που, όπως είπε, θα κάνουν… πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου:

1. Επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και όχι του 2014.

2. Αξιοποίηση της επιτυχίας του PSI. Ήδη, είπε, έχουμε ξεπεράσει το 97% σε συμμετοχή ιδιωτών και πάμε στο 100%.

3. Περιορισμός των τελικών αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

4. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πόροι του ΕΣΠΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν μοχλός ιδιωτικών επενδύσεων ανάπτυξης αρκεί να μην παρεμποδίζονται οι ενέργειες μας για νομικούς λόγους. Όπως είπε, αποστέλλεται επιστολή σχετική στον κ. Μπαρόζο γιατί τα κονδύλια και οι δυνατότητες της ΕΚΤ υπάρχουν και το θέμα είναι να παραχθεί η γραφειοκρατία ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά.

5. Απόλυτη και καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων.

Πρόκειται για την απόλυτη επιστροφή στην αοριστία, καθώς ουδείς είναι σε θέση να εξηγήσει τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για «απόλυτη και καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων», πώς θα αξιοποιήσει την «επιτυχία» του PSI, γιατί δεν έχει παταχθεί η γραφειοκρατία ώστε να έλθουν οι πολυπόθητες επενδύσεις  και πώς θα περιοριστούν οι ανάγκες των τραπεζών.

Το μόνο που προκύπτει είναι πως ο κ. Βενιζέλος – αφού τα κάνει όλα αυτά τον… Ιούνιο – θα επεκτείνει και το πρόγραμμα που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση ως το 2015.

Και στο μεταξύ μια ολόκληρη χώρα περνά τη ζωή της στα συσσίτια...


elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο