Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κατεβάστε την τιμή στο πετρέλαιο, θα σκάσουμε σαν τα ποντίκια


Κίνδυνοι από την αιθαλομίχλη

 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν από τη δημιουργία και αύξηση της αιθαλομίχλης:



 «Μετά από την επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες κλπ), από την αιθαλομίχλη που έχει δημιουργηθεί, σε πολλές περιοχές της χώρας (Αττική, Βοιωτία, Θεσ/νικη κλπ), από την καύση προϊόντων ξύλου, ως πηγή θέρμανσης επισημαίνουμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την εν γένει νοσηρότητα του πληθυσμού.

Καλούμε την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τις επιβλαβείς συνέπειες της καύσης προϊόντων ξύλου, οι οποίες θα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην Υγεία και το Περιβάλλον.

Η προώθηση με οικονομικά κίνητρα της χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως πηγών θέρμανσης από τους πολίτες, μεγάλο μέρος των οποίων,  αδυνατεί λόγω της οικονομικής κρίσης να χρησιμοποιήσει είναι επιτακτική ανάγκη.

Η Υγεία ως κοινωνικό αγαθό είναι ανεκτίμητη και η απρόβλεπτων διαστάσεων νοσηρότητα του πληθυσμού θα δημιουργήσει και τεράστιο οικονομικό κόστος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί αδιανόητο η Πολιτεία να μη λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται. Οι συστάσεις και μόνο στον οικονομικά χειμαζόμενο πληθυσμό, δεν αρκούν.

Χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμοδίων παραγόντων προκειμένου να διαφυλαχθούν η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον».


enikos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο