Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων...
για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης...
ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


Το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας επρόκειτο να περάσουν σήμερα 11 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητα των οποίων αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Όμως, μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν σήμερα είναι ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αποδιδόμενη σ' αυτόν «συνεργασία» με τους τρεις Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών που φέρονται ως «αρχηγοί» του κυκλώματος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι ενεργούσε με μοναδικό σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες, προκειμένου να εξαρθρωθούν άλλα κυκλώματα ναρκωτικών.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε προμήθευσε το κύκλωμα με φυσίγγια, όπως του καταλογίζεται στο κατηγορητήριο με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, λέγοντας ότι «έταζε» στους Αλβανούς σφαίρες ώστε να εξασφαλίσει πληροφορίες απ' αυτούς. «Ήταν λάθος μεθοδολογία προσέγγισης», φέρεται να παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι από τις χιλιάδες συνομιλίες δεν προκύπτει από πουθενά ότι αποκόμισε οικονομικό όφελος από τη δράση των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε επίσης, ότι είναι πατέρας τριών παιδιών κι ότι υπηρετεί 27χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ., αποκτώντας 67 εύφημες μνείες για την προσφορά του στο Σώμα.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών απολογιών, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν χθες Τετάρτη οκτώ άτομα, ενώ άλλοι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί, που κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης, ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

24ωρο


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο