Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Π. Ράγκου διώκεται από την ΕΛΜΙΝ εκπροσωπώντας πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία του τόπου τους.


Η νέα απόπειρα εκφοβισμού δεν θα περάσει Η Π. Ράγκου διώκεται από την ΕΛΜΙΝ εκπροσωπώντας πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία του τόπου τους.

Άλλη μια απόπειρα εκφοβισμού από τις μεγάλες εταιρείες εξορύξεων που αντιμετωπίζουν τις περιοχές ως φέουδα και τους κατοίκους ως υποτελείς. Η εταιρεία ΕΛΜΙΝ κατέθεσε μήνυση που εκδικάζεται τη Δευτέρα 15 Απριλίου στη Λαμία κατά της προέδρου του Ομίλου Φίλων του Δάσους, Π. Ράγκου κατηγορώντας την για δυσφήμιση! Ένα ακόμη επεισόδιο φίμωσης από εταιρείες που γιγαντώνονται σε βάρος της ζωής μας, που ευθύνονται για εκτεταμένες καταστροφές στην Γκιώνα, τον Ελικώνα, στην Εύβοια και τώρα στην Οίτη, που εκμεταλλεύονται δωρεάν το μετάλλευμα και που ευνοούνται από κεντρικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Από τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Γκιώνα, τις απειλές και τις αντισυγκεντρώσεις, το εξώδικο στην Δέσποινα Σπανούδη, τη μήνυση στην Π. Ράγκου μέχρι τις Σκουριές στη Χαλκιδική, παντού και πάντα το ίδιο μοτίβο. Μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που κάνουν επίδειξη ισχύος απέναντι σε όποιους τολμήσουν να τα καταγγείλουν. Είναι χαρακτηριστικό η ΕΛΜΙΝ επικαλείται ότι ως δυσφημιστική την αναφορά ότι λειτουργεί παράνομα, γεγονός για το οποίο καταδικάστηκε πρόσφατα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που έκρινε ενόχους τους υπεύθυνους του μεταλλείου στη θέση «Κοκκινόβραχος» για τα αδικήματα της φθοράς δασικής έκτασης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να τους αφήσουμε ανενόχλητους να μας ισοπεδώνουν. Ο εθνικός δρυμός της Οίτης είναι κοινός μας πλούτος. Καλούμε όλους και όλες να σταθούμε στο πλευρό της Π. Ράγκου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου στα δικαστήρια της Λαμίας.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο