Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Έτοιμη η μελέτη για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση του οράματος της ανάδειξης και ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Ορχομενού.
Πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» η μελέτη που αφορά στο αρχαίο θέατρο ενώ σύντομα αναμένεται και η ολοκλήρωση μελετών για τους άλλους χώρους.
«Η μελέτη για αρχαίο το θέατρο παραδόθηκε στο ΔΙΑΖΩΜΑ και είναι έτοιμη για αξιολόγηση», σημείωσε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης και πρόσθεσε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε και το υπόλοιπο κομμάτι της μελέτης που αφορά όλο το αρχαιολογικό πάρκο».
Ο κ. Ξηρογιάννης επεσήμανε επίσης ότι η όλη διαδικασία είναι «σε ένα πολύ καλό δρόμο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.
«Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι ένα έργο προτεραιότητας για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Εμείς προχωράμε, ο φάκελος συντάσσεται και μέχρι να ανοίξει η πρόσκληση για τη νέα περίοδο θα είμαστε έτοιμοι», είπε ο κ. Ξηρογιάννης.
Για την αρτιότητα της μελέτης μίλησε ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος.
«Η ποιότητα της μελέτης ήταν ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπένος και συμπλήρωσε: «Η μελέτη συνδυάζει τις ιδιαιτερότητες των μνημείων με την χρηστικότητά τους. Εμείς στο ΔΙΑΖΩΜΑ πιστεύουμε οτι η επαναβίωση των μνημείων από τους ανθρώπους είναι η μεγαλύτερη καταξίωση τους και η καλύτερη μορφή προστασίας. Τώρα είμαστε στην πρώτη γραμμή στην αφετηρία για τη νέα προγραμματική περίοδο».
Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η προϊσταμένη της Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αλεξάνδρα Χαραμή τονίζοντας ότι με την υλοποίηση της μελέτης τόσο το αρχαίο θέατρο όσο και συνολικά η συγκεκριμένη περιοχή θα αναδειχθεί, θα μπορεί να φιλοξενεί σειρά εκδηλώσεων και θα είναι βατή στους επισκέπτες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για το συνολικό έργο προβλέπεται η αποκάλυψη, διατήρηση, αναστήλωση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικότατων αρχαιολογικών χώρων του δήμου του Ορχομενού που είναι το αρχαίο θέατρο, ο τάφος του Μινύα και ο ναός της Παναγία της Σκριπούς καθώς η οργανική ενσωμάτωσή τους στον ευρύτερο χώρο της περιοχής.
Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκου, το οποίο θα περιλαμβάνει τρία παγκόσμιας εμβέλειας μνημεία διαφορετικών ιστορικών περιόδων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε ο Ορχομενός να καταστεί σημείο αναφοράς στον τομέα του πολιτισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο