Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μια πρόταση προς όσους συνεχίζουν να κατηγορούν το Λιμενικό Σώμα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Διαψεύδονται από τα στοιχεία oι καταγγελίες που έσπευσαν να διατυπώσουν ελληνικά κόμματα και διεθνείς φορείς κατά του Λιμενικού Σώματος σχετικό με το ναυάγιο αλιευτικού την 20.1.2014 στο Φαρμακονήσι, που κόστισε τη ζωή σε 12 από τους 28 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι το ναυάγιο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες υπό συνθήκες σφοδρής θαλασσοταραχής και ενώ το σκάφος του Λιμενικού ρυμουλκούσε τη βάρκα των μεταναστών, που είχε εντοπιστεί νωρίτερα. Εκτός από τις καταγγελίες περί ρυμούλκησης της βάρκας προς την Τουρκία (για επαναπροώθηση), κάποιοι από τους μετανάστες κατά την αποβίβασή τους στον Πειραιά μίλησαν για βίαιη απώθησή τους από τους άνδρες του ΛΣ, με όπλα και κλωτσιές, καταγγελίες που προβλήθηκαν εκτενώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε οργανώσει την υποδοχή τους.

Όμως οι καταγγελίες διαψεύδονται από τις δημοσιευθείσες μαρτυρίες των επιζώντων, που κατέθεσαν ότι μετά την ανατροπή της βάρκας τους το λιμενικό τούς περισυνέλεξε άμεσα από την επιφάνεια της θάλασσας και το πλήρωμα του σκάφους τούς βοήθησε να μην πνιγούν. Άλλωστε οι καταγγελίες διαψεύδονται και από τη λογική: αν οι άνδρες του ΛΣ πραγματικά τους έσπρωχναν και τους κλωτσούσαν, θα ήταν αδύνατο για τους δεκαέξι διασωθέντες να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού υπό συνθήκες θαλασσοταραχής (νοτιά 5 BF και κύματα 2 μέτρων)...

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα και απεικονίζει το στίγμα της βύθισης της βάρκας των λαθρομεταναστών δυτικότερα του στίγματος της περισυλλογής τους. Δηλαδή, αποδεικνύεται ότι το σκάφος του ΛΣ ρυμουλκούσε τη βάρκα προς το Φαρμακονήσι και όχι προς την Τουρκία για "επαναπροώθηση":




Αυτά βέβαια είναι "ψιλά γράμματα" για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κομματικό του έντυπο, που έσπευσαν να σπιλώσουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, παρ' ότι και στο Φαρμακονήσι και σε άλλη επιχείρηση στη Σάμο τις ίδιες μέρες, και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις κατάφεραν να διασώσουν ανθρώπινες ζωές υπό δυσχερέστατες καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην εκδοχή του για το ναυάγιο και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Σύνταγμα...

Εμείς έχουμε μια πρόταση για τους οργανωτές της συγκέντρωσης: Ας πάνε να βρουν τον κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι, τον άνθρωπο που επέζησε του ναυαγίου του "Σαμίνα Εξπρές" διασώζοντας συνεπιβάτες του αλλά χάνοντας τη μητέρα του στο ναυάγιο αυτό, και να του πουν κατά πρόσωπο (αν τολμούν) ότι επίτηδες έπνιξε ανθρώπους στη θάλασσα. Και να δούμε τι θα γίνει...


enkripto

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο