Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ντάισελμπλουμ: Χωρίς «ναι» της Τρόικας η Ελλάδα δεν παίρνει καμία δόση!

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν υπογράμμισαν ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup  στις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Eurogroup, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση, καθώς «απαιτείται περαιτέρω δουλειά», κάλεσε την Ελλάδα και την τρόικα να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ακόμη ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι ευρωεκλογές και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού που παρατηρείται σε όλες τις χώρες δεν αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση της διαδικασίας της αξιολόγησης. Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτήρισε ακόμη φυσιολογικό να καταγράφεται αποπληθωρισμός στις χώρες όπου έχει προκληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης του (εργασιακού) κόστους, προειδοποίησε ωστόσο για τους κινδύνους από παρατεταμένο αποπληθωρισμό.


Από την πλευρά του ο επίτροπος Ρεν ανέφερε ότι τα κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν «σύντομα» στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στις συζητήσεις που συνεχίζονται έχει μεν υπάρξει πρόοδος αλλά θα χρειαστεί εντατική εργασία τις επόμενες εβδομάδες τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο