Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ασυνείδητοι βεβήλωσαν το άγαλμα του Επαμεινώνδα στη Θήβα!!!

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους όσους έκαναν τη βόλτα τους στον πεζόδρομο της Θήβας. Οπως φαίνεται από τις  φωτογραφίες, άγνωστοι βεβήλωσαν το άγαλμα του Επαμεινώνδα,γράφοντας  με σπρέι την "ταυτοτητά" τους.Έλλειψη σεβασμού και παιδείας είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κανείς στα συγκεκριμένα άτομα. Το γεγονός  δημιούργησε τα εύλογα ερωτήματα και αγανάκτηση της τοπικής  κοινωνίας. Όπως  είπαν στο permisospress περαστικοί, τα συνθήματα είναι γραμμένα εδώ και τρεις μέρες και κανένας υπεύθυνος δεν ενδιαφέρθηκε για να σβηστούν!!!Είναι ντροπή για τη Θήβα και την ιστορία μας η βεβήλωση του αγάλματος,που κοσμεί την είσοδο της πόλης μας,η τιμωρία των ατόμων αυτών πρέπει να είναι παραδειγματική.
Λίγα λόγια για τον Επαμεινώνδα  και την ιστορία μας.Ας  τα διαβάσουν οι ανιστόρητοι και αφελείς που λέρωσαν το άγαλμα.
Ο Επαμεινώνδας (αρχαία ελληνική γλώσσα: Ἐπαμεινώνδας, 418 π.Χ. - 4 Ιουλίου 362 π.Χ.) ήταν στρατηγός και πολιτικός της Θήβας, ο οποίος απάλλαξε τη Θήβα από τη σπαρτιατική υποταγή και τη μετέτρεψε σε ισχυρή πόλη-κράτος. Νίκησε τους Σπαρτιάτες στη μάχη των Λεύκτρων και απελευθέρωσε τους Μεσσήνιους οπλίτες, οι οποίοι ήταν υποταγμένοι στη Σπάρτη για 230 χρόνια, μετά την ήττα τους στο Δεύτερο Μεσσηνιακό Πόλεμο, ο οποίος έληξε το 600 π.Χ. Ο Επαμεινώνδας κατέλυσε τις ως τότε συμμαχίες και δημιούργησε νέες.

Ο Ρωμαίος ρήτορας Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας τον χαρακτήρισε ως «πρώτο άνδρα της Ελλάδας». Παρά τις προσπάθειες του, το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν άλλαξε, καθώς η Θηβαϊκή ηγεμονία καταλύθηκε, από το Μέγα Αλέξανδρο, 27 χρόνια μετά τον θάνατο του Επαμεινώνδα. Ο Επαμεινώνδας παρουσιάζεται από τους σύγχρονούς του ως ιδεαλιστής και ελευθερωτής.

permisospress

''Επαμεινώνδας ένας φιλόσοφος στρατηγός''.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο