Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Φωκίδας

Όλα τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό της Φωκίδας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρίσσου, του Συλλόγου Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και του Συλλόγου Αρισταίος.


Ο αποκλεισμός της Στερεάς από τα προγράμματα απασχόλησης (Στόχος 2) ήταν ο κυρίαρχος προβληματισμός που διατυπώθηκε ενώ, επίσης, αναφέρθηκαν η ανάγκη χωροθέτησης του ΒΙΟΠΑ, η δημιουργία κόμβου φυσικού αέριου, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάγκη αξιοποίησης της Λίμνης του Μόρνου, η αποκατάσταση του κομμένου ελαιώνα και οι αποζημιώσεις, η ένταξη του Ελαιώνα σε καθεστώς επιδοτούμενης καλλιέργειας, η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού για την υποδοχή και επεξεργασία των αποβλήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία εργοστασίου τυποποίησης των προϊόντων ελιάς, τα οποία χρειάζονται την υποστήριξη της Περιφέρειας για το άνοιγμα στις ξένες αγορές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επόμενη  πενταετία, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Στερεάς από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης και εξήγησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής του στον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πρωτογενής παραγωγή και ειδικά ο αγροτικός τομέας επιβάλλεται να αποτελέσει και για την Στερεά Ελλάδα μοχλό εξόδου από την κρίση και το κλειδί για την ανάπτυξη. Ζήτησε, μάλιστα, τη συνδρομή όλων των παραγωγικών φορέων, ώστε να δημιουργηθούν στο επίπεδο της Περιφέρειας δομές που θα υποστηρίζουν πρακτικά τους νέους αγρότες.


Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Φωκίδα

Τις ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και σημαντικών κοινωνικών δομών συνέχισε την Τρίτη και στη Φωκίδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 

Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» στην αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας και στην έδρα της Πυροσβεστικής. Ο επιτελάρχης της αστυνομικής διεύθυνσης Φωκίδας κ. Παναγιώτης Σταματέλος ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για τα τοπικά ζητήματα αστυνόμευσης και κυρίως για τη λειτουργία των φυλακών της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, που με τόσο τραγικό τρόπο ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. 

Κοινή ήταν η αγωνία για την αντιπυρική περίοδο, υπό το πρίσμα της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, στη συνάντηση με το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κεφαλά Δημήτρη, όπου ετέθη η ανάγκη για στενή συνεργασία προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι δασικές περιοχές, οι ελαιώνες αλλά και το δελφικό τοπίο κατά τη θερινή περίοδο. 

Εξίσου χρήσιμη ήταν η επίσκεψη και στο νοσοκομείο της πόλης, που αντιμετωπίζει τα συνήθη προβλήματα των περιφερειακών νοσοκομείων, όπως εξήγησαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ο Διοικητής κ. Σταμάτης Δάρρας αλλά και οι εργαζόμενοι. Ενώ και στο ΙΚΑ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συζήτησε με τους εργαζόμενους τις δυσχέρειες, που προκαλούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ασθενών η έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής.
 
Στο Ειδικό δημοτικό σχολείο Άμφισσας, όπου γίνεται σπουδαία δουλειά από τη Διευθύντρια κα Αμαλία Παπαϊωάννου και όλους τους δασκάλους και εργαζόμενους, όπως παρατήρησε ο κ. Μπακογιάννης, θέμα προς αντιμετώπιση ήταν το κτιριακό. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ο χώρος είναι περιορισμένος και οι όποιες προσπάθειας για την ανέγερση νέου κτιρίου δεν απέδωσαν καρπούς. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε το θέμα να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας κτιριακής μελέτης και τη διεκδίκηση χρηματοδότησης. 
Το εξίσου σημαντικό κοινωνικό έργο, που επιτελεί η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Υγείας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο κ. Μπακογιάννης, που ενημερώθηκε διεξοδικά από τις υπεύθυνες της Εταιρείας κυρίες Ελισάβετ Κοτσάνου και Αγγελική Καράμπελα. Η παροχή πολλαπλών υπηρεσιών αλλά και δημιουργικών διεξόδων και μάλιστα δωρεάν σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους με ευαίσθητο ψυχισμό, προκάλεσε το θαυμασμό του κ. Μπακογιάννη. 

Εξήρε τη δράση της Εταιρείας, της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο καθηγητής ψυχιατρικής-παιδοψυχιατρικης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Όπως είπε, θα πρέπει να δημιουργηθούν σε περιφερειακό επίπεδο αντίστοιχες δομές που παρέχουν τόσο στα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες όσο και στις οικογένειες τους, τεράστια πρακτική αλλά και ηθική βοήθεια. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» είχε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης συνεργασία στην αντιπεριφέρειας της Φωκίδας με την αντιπεριφερειάρχη κα Γιώτα Γαζή και τους υπαλλήλους όλων των διευθύνσεων της αντιπεριφέρειας. 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιελάμβανε και επίσκεψη στη διεύθυνση Συγκοινωνιών στο ΚΤΕΟ Φωκίδας.
 












Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο