Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.‏‎

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 10/4 στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και πολυάριθμους φίλους του που είχαν συγκεντρωθεί, είπε πως το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. θα συμμετάσχει στις προσεχείς ευρωεκλογές, γιατί «στην Ευρώπη των 28 σήμερα κρατών – μελών η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εκπροσωπηθεί από κομματικούς τουρίστες».
Τόνισε πως το νέο κόμμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη απευθύνεται σε αυτούς «που αρνούνται τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης» και παρουσίασε τις προτεραιότητες του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολόκληρη η ομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Το Φεβρουάριο του 2012, όταν ιδρύαμε τον Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., με είχατε ρωτήσει εάν το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης είναι κόμμα ή εάν θα εξελιχθεί σε κομματικό σχηματισμό.
Είχα ξεκαθαρίσει τότε, πως για να γίνει ένα καινούργιο κόμμα, για να γεννηθεί το νέο, πρέπει πρώτα να πεθάνει το παλιό. Και το παλιό πέθανε.
Η ώρα αυτή ήρθε. Ήρθε η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Όχι για να διχάσει, αλλά για να ενώσει.
"Απ' όλα τα βάρη μπορούν ν' απαλλαγούν οι ώμοι του ανθρώπου, εκτός από ένα: το βάρος της ευθύνης" (Ευάγγελος Παπανούτσος). Και την ευθύνη αυτή είμαι έτοιμος να την αναλάβω, για μία ακόμη φορά.
Έχω δίπλα μου το λαό, που όλα αυτά τα χρόνια με είχε στην καρδιά του, με τίμησε και με τιμά με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.
Ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος θα πεθάνω. Δε θα με φιμώσει κανείς. Έτσι κέρδισα το δικαίωμα να κοιτώ  τους συμπατριώτες μου σήμερα στα μάτια. Αμετακίνητος από τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς μου, των δασκάλων μου, της Ορθοδοξίας μας, της Ελλάδας μας.
Είμαι εδώ, είμαι δυνατός, είμαι όρθιος, δεν εκφράζω συντεχνίες και διαπλεκόμενα συμφέροντα, είμαι   έτοιμος να δώσω τη δική μου μεγάλη μάχη με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την Πατρίδα!
Για την Πατρίδα που σε μερικά χρόνια, το 2021, θα γιορτάσει υπόδουλη δυστυχώς -οικονομικά και κοινωνικά- τα 200 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε ο αγώνας για τη Λευτεριά.
Σας κάλεσα λοιπόν σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσω πως είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα: Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ, ακούγοντας την κοινωνία, ακούγοντας τη φωνή του απλού πολίτη, ακούγοντας τις ανάγκες της κοινωνίας.
Ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα κομματικής καταβολής, που τους ενώνει η Πατρίδα.
Για όλους αυτούς που δεν αρκούνται σε γενόσημες λύσεις. Σε αυτούς που βλέπουν  πως τα τελευταία χρόνια η Δημοκρατία μας καταστράφηκε γιατί καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας, καταστροφή που οδήγησε σε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος.
Αρνούμαστε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του ελληνικού λαού.
Απευθυνόμαστε λοιπόν απόψε σε όλους αυτούς που παραμένουν αμετακίνητοι στις αρχές και στις αξίες τους, που δεν έχουν διαγράψει από τη ψυχή τους Θεό και Πατρίδα.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που αρνούνται τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που απαιτούν την αποκατάσταση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, σε αυτούς που επιμένουν να μην ξεχνούν την προδομένη Κύπρο, τη Βόρεια Ήπειρο, την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, σε αυτούς που αγωνίζονται ακόμη για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη τα τελευταία χρόνια αποχριστιανοποίηση της Παιδείας μας και στην «αποτέφρωση» των ηρώων και των μαρτύρων μας.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που θέλουν να μπει ένα τέλος στη σύγχρονη αιμορραγία της Πατρίδας, τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων, μορφωμένων ανθρώπων στο εξωτερικό, των παιδιών μας που αναζητούν ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που ζητούν να μπουν τίτλοι τέλους στον οικονομικό αφανισμό των Ελλήνων, στη διάλυση της μεσαίας τάξης, στη δραματική αύξηση της ανεργίας. Σε αυτούς που αντιστέκονται στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική εξαθλίωση του λαού μας.
Εδώ οφείλω να ανοίξω μια παρένθεση και να πω, πως ασφαλώς δεν φταίνε για όλα οι ξένοι. Δυστυχώς, ενώ έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, μια πλούσια χώρα προικισμένη με ορυκτό πλούτο, εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, τουρισμό, ναυτιλία, πολιτισμό, εφαρμόσαμε κακές πολιτικές και επενδύσαμε σε ψεύτικες υποσχέσεις. Αλήθεια, που είναι εκείνα τα χρήματα που θα έρρεαν στην αγορά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εδώ και 5 χρόνια;
Η αλήθεια είναι λοιπόν πως χρειαζόμασταν μνημόνιο, όχι όμως για την καταστροφή του λαού, αλλά για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς τους ρομαντικούς που δεν λένε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», που επιμένουν στην αξιοποίηση της εθνικής μας περιουσίας, των φυσικών μας πόρων, της κορυφαίας γεωστρατηγικής μας θέσης, που λένε όχι στο ξεπούλημα της και στην «κινεζοποίηση» των Ελλήνων. Δούλοι στην Πατρίδα μας δεν θα γίνουμε ποτέ!
Το πρώτο μας βήμα είναι η συμμετοχή μας, όπως άλλωστε το είχα προαναγγείλει, στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Γιατί εγώ, σε αντίθεση με άλλους, είμαι συνεπής στα λόγια μου.
Στην Ευρώπη των 28 σήμερα κρατών – μελών η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εκπροσωπηθεί από κομματικούς τουρίστες.
Στην αρένα των Βρυξελλών η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές πατριωτικές φωνές, φωνές που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να διεκδικούν, φωνές που δεν συμβιβάζονται.
Γιατί η Ευρώπη του μέλλοντος, η Ευρώπη των παιδιών μας, περνά μέσα από τις επιλογές του σήμερα.
Η Ελλάδα στην πρωτεύουσα της Ευρώπης έχει μπροστά της τρεις δρόμους: της υποταγής, της συνεννόησης και της ρήξης. Εμείς, η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. μας, θέλει τη συνεννόηση, πάνω στις αρχές και στις αξίες που μεγάλωσαν την Ευρώπη.
Γιατί οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης θα προσδιορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την εμπιστοσύνη των εταίρων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την επιβεβαίωση εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια υπολογίσιμη διεθνώς δύναμη ή ουραγός των παγκόσμιων εξελίξεων.
Άλλωστε κρατώ στη μνήμη και στην καρδιά μου τα λόγια του μακαριστού Χριστόδουλου, του Αρχιεπισκόπου των Αγώνων, ο οποίος κρατώντας κριτική στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε προβλέψει πως δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ευρώπη, εάν την αφήσουμε στα χέρια των οικονομικών συμφερόντων.
Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. θα αγωνιστεί με συνέπεια για περισσότερη Ευρώπη, για μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη όλων των Ευρωπαίων, μια Ευρώπη που δεν είναι μόνο γερμανική.
Θέλουμε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή σε μια πιο ελληνική Ευρώπη. Γιατί πιστεύω ειλικρινά, πως Ευρώπη χωρίς δυνατή Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει.
Θα εργαστούμε για μια Ένωση κυρίαρχων κρατών και θα σταθούμε ενάντια στις πολιτικές περαιτέρω περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών.
Θα αγωνιστούμε για τη διατήρηση της ιδιοπροσωπίας του κάθε λαού, των χριστιανικών παραδόσεων, του ανθρώπινου πρόσωπου της Ευρώπης.
Θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως η Ευρώπη δεν μπορεί να χωρίζει πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας, και πως ο ευρωπαϊκός Νότος δεν είναι πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού για τον πλούσιο βορρά.
Θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στο φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα δεν είναι «αποθήκη ψυχών» και τα σύνορα της είναι ευρωπαϊκά σύνορα.
Θα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η ελληνική γλώσσα να γίνει διεθνής.
Θα αγωνιστούμε, με γνώμονα τη συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρόκειται να διστάσουμε να συγκρουστούμε για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
Θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη που οραματίστηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Γιατί ασφαλώς λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Λέμε όμως δέκα φορές παραπάνω ΝΑΙ στην Ελλάδα. Γιατί πάνω από τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι, ο λαός μας, τα παιδιά μας.
Ο αγώνας ξεκίνησε.
Καλώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε συστράτευση.
Καλώ την ελληνική ομογένεια, τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Οικουμένης, να έρθουν μαζί μας.
Ξέρω ότι θα προσπαθήσουν να μας πολτοποιήσουν.
Να είστε βέβαιοι, δεν πρόκειται να λυγίσουμε.»




Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σημείωσε τα εξής:
«Θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ δημόσια τον κ. Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη αυτοδιοικητική νίκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μιας και παρέδωσε -με εντολή των πρεσβειών- το Δήμο Θεσσαλονίκης στο σημερινό Δήμαρχο. Συγχαρητήρια, το μόνο που απομένει τώρα είναι να διαλύσουμε και τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Σε ερώτηση για το αν η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι κόμμα μόνο για τις ευρωεκλογές ή εάν θα συνεχίσει την πορεία της και μετά, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε:

 «Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Αν την ΠΑΤΡΙΔΑ την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός, εμείς θα προχωρήσουμε. Δεν αποκλείουμε συνεργασίες και με άλλα ¨μικρά¨ κόμματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με συναδέλφους, φίλους, αγωνιστές που έχουν φύγει από τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλους τους πατριώτες, όπου κι αν ανήκουν.

Ερωτώμενος σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. είπε:

 «Ο κ. Βενιζέλος δεν το παίζει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ρόλο Ναπολέοντα».

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο Π. Ψωμιάδης επανέλαβε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δε φέρθηκε αντρίκια σε κάποιον που μπήκε μπροστά για να είναι σήμερα ο ίδιος πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όσοι είναι αγνώμονες και αχάριστοι σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή τους θα είναι δυστυχισμένοι. Ο κ. Σαμαράς γράφει τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς τι να τον κάνει τον Ψωμιάδη; Αφού έχει σύμμαχο τον Πάγκαλο και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης... Ας τρέξουν αυτοί να ξαναβγάλουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία».
Εγώ ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Βενιζέλος».

Σχετικά με την τροπολογία που επιτρέπει στο νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κατέβει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επισήμανε ότι:

«Η τράπουλα φαίνεται πως εδώ και πολλούς μήνες είναι σημαδεμένη. Ο ελληνικός λαός τώρα κατάλαβε γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε την κάθοδό μου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Με αυτά τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν σήμερα δε θέλω να έχω καμία σχέση και λυπάμαι γι’ αυτά που έκανα γι’ αυτούς πριν από δύο χρόνια.
Με εκμεταλλεύτηκαν και με πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Με έφαγαν τα μεγάλα αφεντικά, έπεσα αλλά σηκώθηκα. Είμαι δυνατός. Στις μυστικές δημοσκοπήσεις της Συγγρού, έβγαινα πρώτος και με διαφορά. Είναι δυνατόν τα μεγάλα αφεντικά να μου επέτρεπαν να πάρω μία από τις θέσεις; Θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους τα ¨δουλικά¨».

Σε ερώτηση για το πρόσωπο του υποψηφίου που θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές (Ιωαννίδη ή Τζιτζικώστα), ο Π. Ψωμιάδης απάντησε:

«Είπα ότι στηρίζω κεντροδεξιές δυνάμεις. Φίλες και φίλους έχω παντού. Όλοι θα πάρουν τον οβολό τους. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να βγω και να πω ότι στηρίζω τον έναν ή τον άλλο. Δεν έπρεπε όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Απαντώντας αν θα επέστρεφε στο μέλλον στη Νέα Δημοκρατία, ο Π. Ψωμιάδης σχολίασε:

«Εάν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλάξει, εάν αλλάξει πρόσωπο και γίνει το φιλολαϊκό κόμμα, εγώ δεν έχω πρόβλημα να ξαναγυρίσω. Στη σημερινή αχάριστη και γεννόσημη Νέα Δημοκρατία, τη ΝΔ της Πολιτικής Άνοιξης δεν έχω καμία θέση.»




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο