Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Alpha Bank: Παραιτείται ο Γ. Κωστόπουλος

Μία ιστορικής σημασίας αλλαγή συντελείται στο διοικητικό σχήμα της Alpha Bank, καθώς μετά από δεκαετίας στο τιμόνι της τράπεζας ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου.

O κ. Βασίλης Ράπανος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, αναλαμβάνοντας καθήκοντα  προέδρου (μη εκτελεστικού).

Σε ό,τι αφορά τον κ. Δημήτρη Μαντζούνη παραμένει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.


Ειδικότερα, σε επίσημη ανακοίνωση της η Alpha Bank αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατά την από 29.5.2014, συνεδρίασή του, εξέλεξε ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, για την υπολειπόμενη διάρκεια της θητείας του, τους κ.κ.: Βασίλειο Θ. Ράπανο σε αντικατάσταση του κ. Γιάννη Σ. Κωστοπούλου, Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του κ. Αθανασίου Μ. Βερέμη, Ευθύμιο Ο. Βιδάλη σε αντικατάσταση του κ. Παύλου Γ. Καρακώστα και Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του κ. Γεωργίου Ε. Αγουρίδη. Περί της εκλογής των νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης.
Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Γενικοί Διευθυντές, κ.κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης
Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και η κυρία Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μηνάς Γ. Τάνες.
Μέλη, οι κ.κ. Παύλος Α. Αποστολίδης, Ευάγγελος Ι. Καλούσης, Ιωάννης Κ. Λύρας,
Ibrahim S. Dabdoub και Shahzad Shahbaz.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, κατ’ άρθρο 1 ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο, διά του υπ’ αυτού ορισθέντος (βάσει της υπ’ αριθ. 26320/Β 1278/18.6.2010 Αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών) εκπροσώπου του κ. Σαράντη-Ευάγγελου Γ. Λώλου.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, κατ’ άρθρο 6 παρ. 9 ν. 3864/2010, η κυρία Παναγιώτα Σ. Ιπλιξιάν, ως εκπρόσωπος και δυνάμει υποδείξεως (διά της υπ’ αριθ. 18/28.1.2014 επιστολής) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Κωστόπουλο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Bank.

Ο Βασίλης Θ Ράπανος γεννήθηκε στην Κω το 1947. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) το 1975, Master’s από το Πανεπιστήμιο Lakehead του Καναδά (1978) και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen΄s του Καναδά (1982). Εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ), αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής και από το 1992 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομική ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της φορολογίας, του ρόλου του κράτους στην οικονομία γενικότερα και τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.

Εκτός από την ερευνητική και ακαδημαϊκή του δραστηριότητα ο κ. Ράπανος υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Από το 1995 έως το 1998 υπηρέτησε αρχικά ως Υποδιοικητής και μετά ως Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι το 1998, οπότε έγινε η συγχώνευση της Τράπεζας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο 1998 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Από το 2000 έως το 2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Από το 2007 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


Πηγή:www.capital.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο