Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φ.Κουβέλης

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουβέλης στην επιστολή παραίτησής του στην Κ.Ε. και το Συνέδριο του κόμματος αναφέρει τα εξής:

"Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα  αποτελέσματα  των εκλογών  για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος , να υποβάλω στην  Κεντρική  Επιτροπή  και στο Συνέδριο  του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις".


Τα "μαχαίρια" της ΔΗΜΑΡ

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος μετά το ευρω-εκλογικό αποτέλεσμα γινόταν από την Κυριακή το βράδυ ολοένα και πιο βαρύ, λαμβάνοντας χαρακτήρα σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτήρα εσωκομματικής σύρραξης.

Ο κ. Κουβέλης είχε ήδη ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με ηγετικά στελέχη και βουλευτές, όπως τους  Σπύρο Λυκούδη, Γιάννη Πανούση, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη κ.α.

Σφοδρή κριτική του άσκησε στο μεταξύ ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος  είπε ότι αν βρισκόταν στη θέση τού Φώτη Κουβέλη «...θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν του λέω να παραιτηθεί».

«Κάθε πολιτικό πρόσωπο μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας για την πρόταση να παραιτηθεί ο κ. Κουβέλης, ενώ δεν άφησε αναπάντητη και την προσωπική αιχμή σε βάρος του (σ.σ. του κ. Μαχαίρα) από τον Γρηγόρη Ψαριανό πως μπήκε από το παράθυρο μόλις είδε φως στη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν υπήρχε κανένα φως, γιατί είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες. Κάναμε αγώνα για να ξαναβάλουμε φως» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Μαχαίρα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τινές εκ της "εσωκομματικής" αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο κ. Κουβέλης θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ εκτιμώντας ότι η παραίτησή του έγινε υπό το βάρος της σφοδρής εσωκομματικής κριτικής και είναι προσχηματική.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο