Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πέταξαν την… μπάλα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής

Την οξύτατη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων σχετικά με το αν θα ανοίξει η Ολομέλεια για να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος. Με τον τρόπο αυτό η διάσκεψη των προέδρων ρίχνει το μπαλάκι στο Α' Θερινό Τμήμα, όπου έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση.
Την Παρασκευή σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, θα αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη "Μικρή ΔΕΗ".

Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό τις έντονες αντιδράσεις τους.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα καθορίσουν τις επόμενες ώρες τη στάση τους και θα αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν ή όχι στην αυριανή συνεδρίαση ενώ καταγγέλλουν την κυβερνητική πλειοψηφία για αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις και πρακτικές.
«Το κυβερνητικό μπλοκ απέκρουσε ότι υπήρχαν πάνω από 120 υπογραφές και ομοιότητα στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα κάτι που για μένα προσκρούει στην κοινή λογική», δήλωσε μετά την Διάσκεψη των Προέδρων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Αναγνωστάκης.
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν στην άποψή τους ότι οι προτάσεις των κομμάτων δεν είναι ομοειδείς ώστε να γίνει η συζήτησή τους από την ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει πως διαφωνεί στο να αποφανθεί για το θέμα αυτό το πρώτο θερινό τμήμα και όχι η ολομέλεια που είναι, όπως φέρεται να είπε, "η καθ' ύλιν αρμόδια", και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει αντικατάστασή του, θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.
Εξάλλου, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βίκυ Φούντα, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί στο να προσμετρηθούν οι υπογραφές της Χρυσής Αυγής, και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, η ίδια θα αποσύρει την υπογραφή της από την πρόταση.
Όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb και σε προηγούμενο ρεπορτάζ αν η κυβέρνηση νιώσει περεταίρω στριμωγμένη από τις εξελίξεις θα ισχυριστεί ότι το θέμα της ΔΕΗ είναι δημοσιονομικού ενδιαφέροντος οπότε δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα η διενέργεια Δημοψηφίσματος.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει αύριο μια συζήτηση επι του θέματος και να κλείσει η υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες.


newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο