Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με την κατάθεση της πρότασης της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ξεκίνησε τις εργασίες της η Ολομέλεια της Βουλής. Τη σχετική επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διάβασε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά το αγιασμό για την έναρξη της νέας Συνόδου. Η επιστολή του πρωθυπουργού, έχει ως εξής:


«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής».

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας» δήλωσε, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, δηλαδή το αργότερο την Τετάρτη. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ της Παρασκευής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως σχετικά με το πόσες ψήφους θα λάβει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 154 που ήδη διαθέτει, καθώς το τι θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα δώσει μια πρώτη ένδειξη σχετικά με τις προθέσεις τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση. Έτσι, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να γίνει και το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε ότι την Τρίτη συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή γραμματέων και κοσμητόρων και έλυσε τη συνεδρίαση.


eklogika

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο