Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΟΝ" Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν έχετε αγωνία τι θα συμβεί απόψε στη Βουλή των Ελλήνων; Αν, δηλαδή, πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση; Ε, όλο και κάποια ισχή αγωνία θα έχουν κάποιοι για το αποτέλεσμα της ονομαστικής μάλιστα ψηφοφορίας των αβούλευτων της Βουλής. Και κάποιοι ονειροβάμονες ίσως έχουν προσχωρήσει στη λογική της λαικής ρήσης "λες να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του;.." .Στα "μελοδράματα", ωστόσο, η κορύφωση είναι συνήθως "ανακουφιστική".

Και τη θέση της αγωνίας καταλαμβάνει η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση, πάντα με την απόδοση της δράσης ή του γεγονότος, με την κατάλληλη ενορχήστρωση της μουσικής φωνής και της ερμηνείας των συντελεστών...Και έχουν όλα "ενορχηστρωθεί" έτσι, ώστε στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, το αποτέλεσμα για τους συγκυβερνώντες τη "Γη της Μαδιάμ" να είναι "ανακουφιστικό" και για τους θεατές "ευχάριστο", με την έννοια ότι το "μελοδραμάτιον η Ελλάς" συνεχίζεται...


Αλλωστε, οι πολίτες της χώρας τούτης έχουν εθιστεί στο κακότεχνο "θέατρο" της πολιτικής και η μελοδραματική διάσταση των γεγονότων σχεδόν πάντα τους αποσπά την προσοχή από την αδυσώπητη καθημερινότητά τους. Οπότε και οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά και οι της αντιπολίτευσης, φροντίζουν να ανεβάζουν "παραστάσεις" με το ανάλογο μελοδραματικό περιεχόμενο, χωρίς βέβαια καθόλου σεβασμό σ'αυτήν την ύψιστη μορφή τέχνης, όπως είναι το θέατρο.

Ετσι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών - θεατών και η επικρατούσα σύγχυση στη νοηματοδότηση των ορθών πολιτικών ενεργειών, ναι μεν ανανεώνει την αξία της δριμείας κριτικής για τα πολιτικά δρώμενα ως θεραπαινίδας της αλήθειας, αλλά ταυτόχρονα σωρεύει δεινά στον τόπο. Και όλα συνωστίζονται στις παρυφές του παρανοικού, οπότε αρχίζει η αναρρίχηση στο ακαταλόγιστο.

Και μια παράσταση με στοιχεία γκροτέσκο θα παρακαολουθήσουμε για μια ακόμη φορά απόψε. Οσοι, τέλος πάντων, την παρακολουθήσουμε από μια προιούσα μαζοχιστική τάση. Θα παρακολουθήσουμε για μια ακόμη φορά να περνούν όλα στη μεθοδευμένη "δημοκρατικά" εξουθένωση, στην "υποδειγματική" υποκρισία και στην αυθαίρετη πολιτική επιχειρηματολογία, μ' ένα λαικισμό που εκφράζει την παρακμή του λαικού πνεύματος και με επίρρηψη ευθυνών εκατέρωθεν,

Χωρίς συναίσθηση εκ μέρους των πολιτικών του βερμπαλισμού, ότι είναι άλλο πράγμα η αδυναμία να γίνει κάτι καλύτερο κι άλλο η προλείανση του κατήφορου, ώστε να κατρακυλάμε σαν μια άμορφη ανθρώπινη μάζα και να μην σταματάμε πουθενά!..

Η ψήφος εμπιστοσύνης θα δοθεί στην εκτρωματική κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου. Και το "μελοδραμάτιον" προς τέρψιν των αείποτε αφελών του τόπου τούτου θα συνεχιστεί. Και η ζωή μας θα συνεχιστεί σε μια εποχή "μακάρια", θριαμβεύτρια και νευρωτική. Με όλους μας να ισορροπούμε ως αντικείμενα μιας μεγάλης πλάνης. Και με τους περισσότερους της πολιτικής να δραστηριοποιούνται κατά τον τρόπο ενός ψύλλου επί κέρατος βοός.

Και η συνθετική σκηνογραφία της εποχής μας θα χάσει την...ψυχική της στερεότητα. Με μόνη ελπίδα πλέον όλων των σκεπτόμενων του τόπου τούτου, ότι πίσω από αυτή την άθλια σκηνογραφία της πολιτικοινωνικής μας ζωής, θα αρχίσουν να στήνουν το...χορό οι ίσκιοι μιας ακαταμάχητης υποψίας. Και πάμπολλες βεβαιότητες τότε θα βρεθούν να έχουν στην άκρη τους αδυσώπητα ερωτηματικά...


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο