Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, σε γενική του συνέλευση σήμερα 7.10.2014, αποτιμώντας τις εξελίξεις για τις εκλογές στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Η συνεργασία που διαμορφώθηκε με τον τίτλο «Ενωτική Κίνηση Αυτοδιοικητικών», αποτελεί οπισθοδρόμηση για τις δυνάμεις της αριστερής ριζοσπαστικής αυτοδιοίκησης και αποδοχή συντηρητικών επιλογών που δεν συνάδουν με τις αρχές της παράταξης μας.


2. Η πολιτική διακήρυξη που υιοθετήθηκε από την κίνηση αυτή, δεν περιλαμβάνει βασικές προγραμματικές θέσεις της ριζοσπαστικής αυτοδιοίκησης και του κινήματος μας, όπως είναι η πλήρης αντίθεση στον «Καλλικράτη», ο δημόσιος αποκεντρωμένος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, η αντίθεση στις προωθούμενες μαζικές απολύσεις εργαζομένων δια της «αξιολόγησης» των δημ. υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας τους που εγκρίθηκαν διοικητικά και δικαστικά με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου, οι θέσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα, η αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, αλλά και το  θέμα διαπλοκής αιρετών με ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν γίνεται λόγος για προσανατολισμό του ΕΣΠΑ  στις τοπικές ανάγκες με σκοπό την αποτροπή της κοινωνικής καταστροφής, ενώ η θέση για την ανάπτυξη είναι αόριστη χωρίς προσδιορισμό, ότι θα στοχεύει στις κοινωνικές ανάγκες.

3. Το κείμενο που υιοθετήθηκε από την κίνηση αυτή, ως διακήρυξη, διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να χωρέσουν πρόσωπα, που έχουν έντονη συντηρητική πολιτική διαδρομή, και με τα οποία έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη την πολιτική μας διαφωνία και επομένως δεν είναι δυνατή η πολιτική συνεργασία, αφού στην πράξη οι πολιτικές διαφορές μας είναι αγεφύρωτες.

4. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε αρνητικά στην πολιτική αυτή συνεργασία και να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι η δική μας στάση θα συνεχίσει να κινείται στα πλαίσια των διακηρυγμένων αρχών και θέσεων της παράταξης μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Θήβα, 7 Οκτωβρίου 2014

Η Γενική Συνέλευση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο