Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες Ντροπής για αγώνα Μπάσκετ!!!!

Η προγραμματισμένη, εδώ και μέρες δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων με την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του ΚΑΔΜΟΥ  στον Αγώνα ΚΑΔΜΟΣ -ΑΙΓΑΛΕΩ αμαυρώθηκε από τα σοβαρά επεισόδια  που προκάλεσαν οπαδοί του Αιγάλεω.
 Το περίπτερο του Κέντρου στήθηκε στον προθάλαμο του Γηπέδου και διανεμήθηκε έντυπο υλικό στους φιλάθλους(άντρες- γυναίκες -παιδιά) που έρχονταν για να παρακολουθήσουν άλλον ένα αγώνα της τοπικής ομάδας του ΚΑΔΜΟΥ και να περάσουν ακόμα ένα Κυριακάτικο φίλαθλο  απόγευμα.
Όταν,έφτασαν όμως οι οπαδοί της ομάδας μπάσκετ του ΑΙΓΑΛΕΩ με τις όποιες διαθέσεις τους , όλα προμήνυαν αυτό που θα ακολουθούσε στην συνέχεια. 50 οπαδοί, παρ όλη την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και διμοιρίας των ΜΑΤ, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια, Άναψαν καπνογόνα,εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν συνθήκες βιαιότητας.
Σε τέτοιο κλίμα όπως ήταν φυσικό ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση του Κέντρου με την συμμετοχή των παικτών και του προπονητή, που θα έστελνε μήνυμα Κατά της Βίας των Γυναικών. 
Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει , μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον Βίας και τρομοκρατίας από 50 περίπου  οπαδούς. Στάθηκε ωστόσο αφορμή από  όλους  όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο και από τους  υπόλοιπους που έμαθαν για τα επεισόδια ,να καταδικάσουν για ακόμη μια φορά  τις πράξεις Βίας ,προερχόμενες αυτή την φορά από τον αθλητικό χώρο .
Ο αθλητισμός είναι μια όμορφη και υγιής ασχολία, ακόμα κι όταν απλά τον
παρακολουθούμε. Τα ομαδικά αθλήματα για τους συμμετέχοντες στον αγωνιστικό χώρο δεν
έχουν στόχο τον πόλεμο, αλλά την άθληση και την ευχαρίστηση της συμμετοχής με στόχο τη
νίκη όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα. Για τους φιλάθλους θα πρέπει να έχουν σαν μοναδικό
σκοπό την απόλαυση ένα αθλητικού θεάματος σύμφωνα με τα ιδανικά του «ευ αγωνίζεσθαι».
Ευχαριστούμε παρόλα αυτά ,την Διοίκηση ,τον προπονητή και τους παίκτες του ΚΑΔΜΟΥ που θέλησαν να είναι αρωγοί στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου για το φαινόμενο Κατά της Βίας των Γυναικών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα ,που μέσα σε ήπιο αθλητικό κλίμα, θα μπορέσουμε να καταδικάσουμε την Βία ,από όποιο χώρο και αν προέρχεται.
Χαρούλα Κυριακάκη- Κοινωνιολόγος @ Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Περισσότερο ρεπορτάζ για τον αγώνα μπάσκετ στον παρακάτω Σύνδεσμο:http://kadmosbc.gr/site/?page_id=9

thivagr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο