Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΑΘ ΣΚΟΥΜΑ ΣΧΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π/Υ

Αναφορικά με δημοσίευμα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αθ. Σκούμα, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, για τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Θηβαίων, ως απάντηση επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ο Προϋπολογισμός (Π/Υ) του Δήμου οικονομικού έτους 2015 συντάχθηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ 29530/25-7-2014 (ΦΕΚ 2059/ Β'/29-7-2014) με θέμα παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του Π/Υ Δήμων οικονομικού έτους 2015.

 Ειδικότερα τηρήθηκαν οι αρχές που είναι υποχρεωτικές για όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, όπου συμπεριλαμβάνονται  και οι Δήμοι που είναι οι εξής:


1. Αρχή της ετήσιας διάρκειας
Οι δημοσιονομικές πράξεις του Π/Υ αναφέρονται σε όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους
2. Αρχή της ενότητας και της καθολικότητας
Τα έσοδα και έξοδα εγγράφονται σε έναν ενιαίο Π/Υ πρότυπα
3. Αρχή της ειδίκευσης του Π/Υ και της ειδικότητας των πιστώσεων
Αναλυτικός προσδιορισμός- κατάταξη εσόδων- εξόδων με υποχρεωτική ειδικευμένη χρήση πίστωσης.
4. Αρχή της ειλικρίνειας και της ακρίβειας του Π/Υ
Πρόβλεψη εσόδων- εξόδων σε πραγματική βάση χωρίς υπερεκτιμήσεις ή υποτιμήσεις πραγματικών στοιχείων

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Π/Υ υποβάλλεται υποχρεωτικά προς έγκριση στο Υπ. Εσωτερικών και σε περίπτωση μη τήρησης επακριβώς των προβλεπόμενων από τις διατάξεις και οδηγίες, δεν γίνεται δεκτός και απορρίπτεται. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος δεν μπορεί στη συνέχεια να λειτουργήσει. Μέσα στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή κατέθεσε και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14-11-2014 ψήφισε έναν Π/Υ που είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ΑΚΡΙΒΗΣ, όπως παραδέχθηκε ακόμη και η αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τους Π/Υ παλαιότερων ετών, που κατά κανόνα ήταν πλασματικοί και μη εφαρμόσιμοι.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αποφασίσαμε να μην αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, που καταβάλλουν οι δημότες στο Δήμο και να διατηρήσουμε σε ισχύ τις προηγούμενες αποφάσεις περί μείωσης κατά 50% των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ΤΑΠ και Δημοτικού Φόρου για άπορους, πολύτεκνους, νεφροπαθείς, παραπληγικούς και χρονίως πάσχοντες από ανίατες νόσους δημότες μας, παρά την οικονομική δύσκολη συγκυρία και την περικοπή της χρηματοδότησης από το κράτος προς τους Δήμους  κατά 60%.


Σχετικά με τις δαπάνες για κοινωνική στήριξη των πολιτών, όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας ήδη καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή και μάλιστα χωρίς δαπάνες μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φροντιστηρίου και άλλων πρωτοβουλιών με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων δημοτών.

Οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες για κοινωνική στήριξη θα συνεχισθούν και θα διερευνηθούν ακόμη περισσότερο και μάλιστα χωρίς δαπάνες που θα επιβάρυναν  τον Π/Υ και κατά συνέπεια τους δημότες.


 Ποια Δημοτική Αρχή δεν θα ήθελε να διαθέσει περισσότερα χρήματα για πολεοδομικές εφαρμογές, για κυκλοφοριακά, για ενίσχυση των υποδομών κλπ, τα οποία βέβαια δεν έγιναν στις προηγούμενες δημοτικές θητείες με τις μεγάλες επιχορηγήσεις του κράτους. Όμως για να αυξηθούν οι δαπάνες σε κάποιο τομέα πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο από κάποιον άλλον. Από ποιόν άραγε; Μήπως από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων; Φυσικά όχι. Αυτό ούτε σαν σκέψη δεν έχει περάσει στη Δημοτική αρχή και σίγουρα όλου του Δ.Σ.

Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη της Νέας Ενωτικής Πορείας είναι υπερήφανη για τις τεράστιες  προσπάθειες που καταβάλλει για να κρατήσει όρθιο το Δήμο και θα συνεχίσει να το πράττει παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες  που κατά καιρούς εκδηλώνονται χωρίς να έχουν καμία βάση και σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε, αφού δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένη ρεαλιστική και ολοκληρωμένη πρόταση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο