Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΑΠΕΣΥΡΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΝΟΤΑΜ – ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έπειτα από τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας στην έκδοση της ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο), η τουρκική πλευρά υποχρεώθηκε τελικά να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών - ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ.
Το πρωί της Δευτέρας (02/03/2015) η Τουρκία - και αφού είχαν προηγηθεί τα διαβήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ICAO και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ - προχώρησε στην έκδοση της πρώτης διορθωτικής ΝΟΤΑΜ, με την οποία εξαιρούσε από την αρχική περιοχή που είχε δεσμεύσει το κομμάτι του εδάφους της Λήμνου που είχε συμπεριλάβει - κίνηση που συνιστούσε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.
Η απάντηση της Αθήνας ήταν να εκδώσει νέα ακυρωτική ΝΟΤΑΜ, καθώς δεν την ικανοποιούσε ούτε αυτή η κίνηση της Άγκυρας, καθώς η πρόκληση παρέμενε αναλλοίωτη.
Έπειτα και από νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Τουρκία υποχρεώθηκε να εκδώσει και δεύτερη διορθωτική ΝΟΤΑΜ, αποσύροντας ολόκληρη την αρχική - προκλητική – ΝΟΤΑΜ.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο