Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μέσα στον επόμενο χρόνο το δημοψήφισμα για το Brexit

Η Βρετανία θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα για την παραμονή της, ή μη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, γράφει η εφημερίδα Independent. Στόχος του Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, καθώς εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθεί το δημοψήφισμα τόσο περισσότερες και καλύτερες θα είναι οι πιθανότητες για την κυβέρνησή του να αποσπάσει παραχωρήσεις από τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και η πιθανότητα ενός Grexit έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Κάμερον να επισπεύσει το δημοψήφισμα, αν και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζορτζ Οσμπορν έχει εκφράσει την αντίθεση του.
Η υπόσχεση του Κάμερον για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δόθηκε πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου, για να εξουδετερωθεί η απειλή του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και να κατευναστούν οι ευρωσκεπτικιστές στις τάξεις των Τόρις.
Η πιθανότητα η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της τακτικής κίνησης αυτής όμως θορυβεί συμμάχους της χώρας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι η παραμονή της Βρετανίας εντός της ΕΕ επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να τρέφει πολύ μεγαλύτερη πίστη στην δύναμη των διατλαντικών σχέσεων.
Ορισμένοι βουλευτές εξοργίστηκαν από την παρέμβασή του στον διάλογο, υποστηρίζοντας ότι φάνηκε σαν να προσπαθεί να κάνει μαθήματα στη Βρετανία.
Ο Κάμερον επιδιώκει την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, όπως μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης επιδομάτων στους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη Βρετανία από άλλα κράτη-μέλη και η εξαίρεση της Βρετανίας από την ελεύθερη κίνηση προσώπων.
tvxs

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο