Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή τις δηλώσεις εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω δεδομένα:
ΘΕΜΑ 1ο:Αναφερόμενα προβλήματα στην σίτιση των ασθενών.
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από το έγγραφο του τμήματος Κλινικής Διατροφής (Α.Π 12287/21-10-15) ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει προκύψει θέμα μη χορήγησης τροφίμων στους ασθενείς μας. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ούτε μία μέρα κατά την οποία να μην δόθηκε γάλα σε ασθενείς, των οποίων το εξατομικευμένο διαιτολόγιο το προέβλεπε, ενώ το μέγεθος της μερίδας τους, καλύπτει απόλυτα τις θερμιδικές τους ανάγκες, καθώς και αυτές σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Η προμήθεια κόκκινου και λευκού κρέατος είναι συστηματική και ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού (Α.Π 12284/21-10-15) ο πάροχος των υπηρεσιών σίτισης εξοφλείται κανονικά από το Νοσοκομείο μας και δεν έχει προκύψει έως τώρα πρόβλημα με την σίτιση των ασθενών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στη σίτιση των ασθενών.
ΘΕΜΑ 2ο: Αναφερόμενες ελλείψεις φαρμάκων από το ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» με αποτέλεσμα την αναβολή ή την ακύρωση θεραπειών.
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Φαρμακείου (Α.Π.12294/21-10-15) δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τις θεραπείες των ασθενών μέχρι σήμερα καθώς οι ασθενείς εξυπηρετούνται πρωτίστως από τα αποθέματα του κεντρικού φαρμακείου και κατόπιν του δορυφορικού και του φαρμακείου του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».
Επιπλέον, Σύμφωνα με το έγγραφο της Προϊσταμένης του Διατομεακού Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας (Α.Π. 12285/21-10-15) δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα 21-10-2015 καμία ακύρωση ή αναβολή θεραπείας ασθενούς λόγω έλλειψης φαρμάκων.
Το ίδιο δηλώνει σε έγγραφο του (Α.Π. 12324/21-10-2015) ο Διευθυντής Παθολογικού Τομέα για όλα τα χημειοθεραπευτικά τμήματα του Νοσοκομείου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στην παροχή Θεραπειών των Ογκολογικών Ασθενών μέχρι σήμερα. Επιπλέον λειτουργεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο καλύπτει τους ανασφάλιστους Ογκολογικούς Ασθενείς.
ΘΕΜΑ 3ο: Αναφερόμενες συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών (π.χ Θωρακοχειρουργική)
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, οι συμβάσεις των επικουρικών Ιατρών, όπως στη Θωρακοχειρουργική, λήγουν το 2016. Αξίζει να σημειώσουμε την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την παράταση αυτών των συμβάσεων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα τμήματα του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξυπηρετώντας τους Ογκολογικούς Ασθενείς.
ΘΕΜΑ 4ο: Αναφερόμενες Λίστες Αναμονής Χειρουργείων μέχρι και 19 μήνες
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από έγγραφο του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα (Α.Π. 12296/21-10-2015) ο μέγιστος χρόνος αναμονής των προγραμματισμένων ογκολογικών χειρουργείων σε περιστατικά που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα κυμαίνεται από 15-40 ημέρες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
ΘΕΜΑ 5ο: Μείωση Προϋπολογισμού
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Μέχρι το 2011 δεν υπήρχε πλαφόν στις κατηγορίες δαπανών. Από το 2012 και μετά εάν και υπήρξαν μειώσεις στις κατηγορίες δαπανών, η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων είχε ως αποτέλεσμα την λειτουργία του Μοναδικού Ογκολογικού Νοσοκομείου μέχρι και σήμερα χωρίς ελλείψεις σε βασικές κατηγορίες υλικών.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Διοίκηση, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου και κυρίως την εξυπηρέτηση όλων των ογκολογικών ασθενών.
ΘΕΜΑ 6ο: Πρόβλεψη για μη λειτουργία του PET/CT
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Το ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» αξιοποιώντας κονδύλια ΕΣΠΑ κατόρθωσε να προμηθευτεί ένα μηχάνημα PET/CT. Στο νοσοκομείο υπάρχει Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και η λειτουργία του εν λόγω μηχανήματος.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το PET/CT, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη λειτουργία του, θα λειτουργήσει από το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η Παροχή Ποιοτικής Φροντίδας σε ΟΛΟΥΣ τους Ογκολογικούς Ασθενείς.
Γι΄ αυτόν τον σκοπό εργαζόμαστε καθημερινά επιλύοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν.
Το μόνο που ζητούμε είναι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, να επιδεικνύουμε σύνεση και λογική. Θεωρούμε ότι είναι ηθική υποχρέωση όλων, και ιδίως όσων οφείλουν να γνωρίζουν καλύτερα λόγω της θέσης που κατέχουν.
Εκείνο που ζητούμε, είναι να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων καθώς εκείνος ο οποίος πλήττεται είναι ο ογκολογικός ασθενής, ο οποίος είναι και χρόνιος πάσχων.
Εκείνο που ζητούμε είναι να εργαστούμε όλοι από κοινού για την εξυπηρέτηση των ασθενών μας.



                                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ


Δρ ΚΟΥΡΤΕΛΗ-ΞΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο