Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας από το ΚΙΚΠΕ

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω του Future Library.
Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την ενίσχυση εκατόν δεκαεπτά βιβλιοθηκών  ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό με νέες και παλαιές εκδόσεις επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών. Το Ίδρυμα συγκεντρώνει βιβλία από ιδιώτες, τα οποία προωθεί προς βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές, ιδρυμάτων κ.λ.π.) και πολιτιστικούς φορείς του Λεκανοπεδίου και της υπαίθρου χώρας.
Η Βιβλιοθήκη μας ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας τη συλλογή της με 255 καινούρια βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, αποτελώντας τη βάση για την επίτευξη του στόχου της βιβλιοθήκης μας να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.

Για την ανάδειξη και την γνωριμία της νέας συλλογής βιβλίων, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης να επισκεφθούν την Έκθεση βιβλίων δωρεάς ΚΙΚΠΕ, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 23 Οκτωβρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης:
Δευτέρα 8 π.μ.-6 μ.μ.
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ.
Παράλληλα, για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν δραστηριότητες γνωριμίας με τα παιδικά βιβλία (ανάγνωση ιστοριών, παιχνίδι γνωριμίας των βιβλίων, ζωγραφική κ.α.). Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν με την τάξη τους επίσκεψη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο : 2262027400
Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για τη δωρεά των βιβλίων. Με την ενέργειά του αυτή συμβάλλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης μας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο