Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαία ψηφιδωτά στο έλεος της... θαλάσσης... στην Σκάλα Αταλάντης…

Σε μια Ελλάδα που δεν αξιοποιεί όπως οφείλει την πολιτιστική κληρονομιά της, δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη το φαινόμενο εγκατάλειψης και αδιαφορίας που παρατηρείται στη Σκάλα Αταλάντης. 

Στην παραλία ανάμεσα στο Αταλαντονήσι και στον ιερό τόπο της Αταλάντης και στα κτίσματα που υπάρχουν πάνω στη θάλασσα, βρίσκονται διάσπαρτα αγγεία και ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου που καταστρέφονται μέρα με τη μέρα λόγω της αδιαφορίας των αρχών για την προστασία και ανάδειξή τους. 





Σε ρεπορτάζ του τοπικού διαδικτυακού καναλιού «Φρυκτωρίες» αναδεικνύεται η καταστροφή ενός σημαντικού μέρους της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, καθώς η περιοχή έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία ήδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε σημαντικό κέντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Θραύσματα από αγγεία ανάμεσα σε σκουπίδια και ψηφιδωτά καταχωμένα μες στη θάλασσα: αυτός ο αρχαιολογικός θησαυρός μοιάζει να μην αφορά κανέναν και είναι πλέον έκδηλη η μείωση των αντικειμένων, που αφέθηκαν βορά στα φυσικά φαινόμενα και στο εκφυλιστικό πέρασμα του χρόνου...

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ:



Πηγή: Φρυκτωρίες Διαδικτυακό Κανάλι - Γ. Λεκάκης

zougla

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο