Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η τραγωδία (;) της Εθνικής. Θα καταλογιστούν ευθύνες;

Πηγή: Εφημερίδα Αξία

Εμπλοκή με Finansbank στην Εθνική!

-Δεν υπογράφουν Λούκα και Φραγκιαδάκης την  πρόταση (αντί 1,7 δις. ευρώ) του Κατάρ!

-Η Διοίκηση της Εθνικής σε μεγάλο αδιέξοδο αλλά και προ σοβαρών νομικών ευθυνών! Οι φόβοι, οι υπαναχωρήσεις και το αβέβαιο μέλλον!
…όπως πρώτη και μόνη η «Α» αποκάλυψε στην Εθνική τράπεζα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο απειλεί αφενός την ανακεφαλαιοποίηση της «μεγάλης μας φίλης» αφετέρου εγείρει ζήτημα ακόμη και ποινικών ευθυνών στην διοίκησή της!


Το ζήτημα είναι συγκεκριμένο: Η Finansbank δεν πιάνει τα λεφτά που η διοίκηση της Εθνικής ανέμενε! Η Διοίκηση της τράπεζας εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι θα πιάσει τουλάχιστον 4 δις. από την πώληση της Finans, γεγονός που κρατούσε σε σκοτάδι την κυβέρνηση ως προς τα πραγματικά δεδομένα. Και η προσέγγιση αυτή από την διοίκηση της τράπεζας είτε προέρχεται από άγνοια ή αφέλεια ή ακόμη  και από πρόθεση. Δυστυχώς από τα 5 – 6 δις. που πριν από μερικά χρόνια πρόσφεραν οι Καταριανοί για να αποκτήσουν την Τουρκική τράπεζα από την  Εθνική, τώρα δεν προσφέρουν πάνω από 2 δις.!!!

Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόταση που αγγίζει το 1,7 δις.!!! Τη στιγμή κατά την οποία η Εθνική για να αποκτήσει ένα πρόσθετο ποσοστό της τάξης του 12% (5% + 7%) δαπάνησε περίπου 1,2 δις. ευρώ. Δηλαδή η πρόταση των Αράβων για το 100% είναι οριακά υψηλότερη από όσα έδωσε η Εθνική για να αποκτήσει το 12%! Και σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλότερη από την αξία της τράπεζας όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στα βιβλία της Εθνικής!

Ο αιφνιδιασμός αυτός έχει προκαλέσει πανικό στα υψηλά κλιμάκια της τράπεζας. Οπου η διοίκηση είναι αντιμέτωπη με μία σκληρή πραγματικότητα που την  θέτει ενώπιον κρίσιμων διλλημάτων.

Υπό το πρίσμα αυτό είναι προφανές πώς ούτε η Λούκα, ούτε ο Φραγκιαδάκης είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν μία αυτού του είδους εξευτελιστική πώληση, γνωρίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων πώς εάν προβούν σε μία τέτοια κίνηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες.

Από την άλλη πλευρά, το μέλλον της τράπεζας περνάει μέσα από την ανακεφαλαιοποίησή της και χωρίς την πώληση της Finans και τα κεφάλαια που θα εισφέρει μία τέτοια ενέργεια η τράπεζα παραμένει μετέωρη! Και υπό το πρίσμα αυτό είναι προφανές πώς η …υπαναχώρηση της Λούκας και του Φραγκιαδάκη και ο φόβος για να βάλουν υπογραφές, ενδεχομένως βάζει στην Εθνική ταφόπλακα.

Και επιπροσθέτως, καλά τα οφίτσια, οι καρέκλες και το παραγοντιλίκι, όμως αυτοί που αναλαμβάνουν ρόλους οφείλουν έχουν το ηθικό σθένος για να βάζουν υπογραφές! Ιδίως σε στιγμές κρίσιμες κατά τις οποίες διακυβεύεται η ύπαρξη της τράπεζας!


ysterografa

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο