Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

2.200.000 ευρώ για την Σκύρο

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το έργο «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για το νησί, το οποίο διασφαλίζει την προστασία των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Σκύρου από τις επιπτώσεις κατολισθητικών φαινομένων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ή σεισμών και ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση δύο σπουδαίων βυζαντινών μνημείων από τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο έχουν περιέλθει μετά του σεισμούς του 2001.

Το αντικείμενο του έργου είναι η στερέωση των βραχωδών πρανών του κάστρου της Σκύρου προς αποφυγή περαιτέρω κατολισθήσεων και η προστασία των υπαρχόντων βυζαντινών μνημείων του Ι. Ν. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και του Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα οποία και αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί.



Με την πάροδο των χρόνων ο επαπειλούμενος κίνδυνος αυξάνεται για τα ανωτέρω μνημεία, κυρίως όμως για τη ζωή των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού που αναπτύσσεται περιμετρικά του λόφου του Κάστρου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Αρχή και υποχρέωσή μας είναι, από τη μία πλευρά, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και από την άλλη η διαφύλαξη και η φροντίδα των μνημείων μας. Αυτό το έργο ήταν για εμάς, από το ξεκίνημα της θητείας μας, ένα μεγάλο στοίχημα. Οι προσπάθειες μας ήταν συνεχείς και επίμονες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του. Έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο που μας επιτρέπει να προχωρούμε σε έργα σημαντικά για την Περιφέρειά μας και τους ανθρώπους της. Επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου που θα γίνει άμεσα».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο