Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Το αρχαίο δράμα σήμερα» και οι προεκτάσεις του στο σύγχρονο κόσμο

Ένα διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το αρχαίο δράμα σήμερα» με επιστημονικό και καλλιτεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΔΡΑτον καθηγητή και σκηνοθέτη Γιάγκο Ανδρεάδη και υπεύθυνο του ΙΜΚ τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
«Το αρχαίο δράμα σήμερα» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αφιερωμένο στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του στον σύγχρονο κόσμο. Η επίσημη έναρξη του έχει οριστεί για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θήβας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση στη Θήβα θα παρουσιαστεί ένα αναλόγιο με αποσπάσματα από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη: Μετάφραση Γιάγκος Ανδρεάδης, μελοποίηση Κώστας Χαριτάτος ερμηνεύουν  Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Παντελής Παπαδόπουλος  Δήμητρα Χατούπη και χορός.   
Θα προηγηθεί κοκτέιλ γνωριμίας την ίδια μέρα στις 17.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αναχώρηση για τη Θήβα πραγματοποιείται στις 18.00 από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και είναι δωρεάν, όπως και η αυθημερόν επιστροφή, για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν το γεγονός.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Πρόκειται για ένα σύνολο σεμιναρίων & εργαστηρίων, το οποίο εστιάζει στην ανάγνωση και την ερμηνεία των τραγικών και των κωμικών έργων των Αρχαίων. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, μουσικοί, χορογράφοι και άλλοι άνθρωποι του θεάτρου θα παρουσιάζουν επί δύο εξάμηνα εισηγήσεις και παραδειγματικές ερμηνείες και θα ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις με νέους ηθοποιούς και ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με το κλασικό αυτό είδος.
Οι παρουσιάσεις / ερμηνείες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εναλλάξ. Παράλληλα, θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Παντείου Πανεπιστημίου ένα διαδραστικό δίγλωσσο (ελληνικό και αγγλικό) site, με κείμενα, εικόνες, μουσικές και βίντεο για το αρχαίο δράμα.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια/εργαστήρια του Προγράμματος θα λάβουνπιστοποίηση από το Πάντειο Πανεπιστήμο, ενώ στο τέλος του Β΄ εξαμήνου θα παρουσιάσουν προτάσεις παραστάσεων αρχαίου δράματος. Σε αυτές που θα επιλεγούν, πρόκειται να παρασχεθούν από το πρόγραμμα οι αναγκαίοι σύμβουλοι (δραματουργοί, χορογράφοι, μουσικοί κ.ά.) μαζί με μια μικρή οικονομική συμβολή για την πραγματοποίησή τους, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους σε αρχαίους χώρους και θέατρα της Στερεάς Ελλάδας, όπως και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ- ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 με έναδιεθνές εργαστήριο  αρχαίου δράματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θήβα και με την παράσταση που θα παραχθεί από αυτό, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στον Αρχαίο Χώρο Καστέλια της πόλης, στους Δελφούς, αλλά και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Τα σεμινάρια/εργαστήρια του Προγράμματος εμψυχώνουν μεταξύ άλλων οι Αβδελιώδης Δήμος, Ανδρεάδης Γιάγκος, Γέρου Κάτια, Καρακώστα Βασιλική, Κατζουράκης Κυριάκος, Καφούσιας Φάνης, Κυριακίδης Στέφανος, Λογοθέτης Ηρακλής, Μπουζούρη Παρθενόπη, Μπονάτσος Σταύρος, Μπρούσκου Άντζελα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σαμαρά Κερασία, Χαριτάτος Κώστας,  Χατούπη Δήμητρα. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην Οργανωτική Γραμματεία του ΚΕΔΡΑ (κα Μαρία Ντέκα, deca@idis.gr| 69.74.78.24.11).
Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιλογής με βάση βιογραφικό και ενδεχομένως συνέντευξη. Επίσης δωρεάν είναι και οι μετακινήσεις από και προς την Αθήνα και την Θήβα, για την παρακολούθηση των σεμιναρίων/εργαστηρίων.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΕΩΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Προθεσμία αιτήσεων στο deca@idis.gr μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2017. Απαραίτητη επισύναψη βιογραφικού και φωτογραφίας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο