Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το Πρόγραμμα “Υγεία για όλους”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στην πόλη της Θήβας το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, που υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους», με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας , Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος  η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων και οι Κοινωνικές Δομές της ΔΗΚΕΘ “Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων” και  “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Το πρόγραμμα αφορούσε άτομα που βιώνουν ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, ΡΟΜΑ, Πρόσφυγες και Άνεργους και υλοποιήθηκε με κλιμάκιο γιατρών ( παιδίατρο, καρδιολόγο και γυναικολόγο) και κινητή μονάδα υγείας. Δόθηκε βαρύτητα στην εξέταση και στον παιδικό εμβολιασμό παιδιών των ΡΟΜΑ, ενώ μεγαλύτερης ηλικίας άτομα  εξετάστηκαν από καρδιολόγο και γυναικολόγο.
Την πορεία του προγράμματος στη Θήβα παρακολούθησαν από κοντά η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ που συνέβαλαν στην υλοποίηση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο