Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο;

 Η πληροφορία που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, έκανε λόγο για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους το διάστημα μεταξύ 20 Μαρτίου και 7 Απριλίου.
Το σενάριο αυτό, υπάρχει εδώ και μήνες στην ατζέντα του πρωθυπουργού - στην πραγματικότητα υπήρχε και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη, αφού οι αλλαγές που θα έρθουν το 2011 θα είναι οι σκληρότερες που έχουν υπάρξει από την υπογραφή του μνημονίου.Παράλληλα ξέρει ότι η εκτόξευση του χρέους μετά το 2011, ίσως οδηγήσει στην λήψη ακόμη πιο εξουθενωτικών μέτρων. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το "βαρύ" κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού- τότε είναι φανερό ότι οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν ως μονόδρομος για τον Γιώργο Παπανδρέου.Οι τάσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες:

από τη μία εκείνοι που θεωρούν αναγκαίες τις εκλογές αφού εκτιμούν ότι οι πιέσεις που θα ασκηθούν μέχρι τότε θα είναι αφόρητες και από την άλλη εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία.Ό,τι κι αν ακούσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, δύο είναι τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα:1. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο των εκλογών τον Απρίλιο- αλλα δεν έχει ακόμη πάρει την τελική του απόφαση2. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση αν δεν έχει πρώτα εξασφαλίσει την άδεια του... ξενοδόχου- δηλαδή του ΔΝΤ.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο