Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

«Νέα λουκέτα επιχειρήσεων και το 2011» δηλώνει το ΒΕΑ


Δυσκολότερο το 2011 για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.



Στη δυσοίωνη εκτίμηση ότι η απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού θα συνεχιστεί και το νέο έτος προέβη ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Π. Ραβάνης.



''Για το 2011 αναμένεται να συνεχιστεί η απώλεια επιχειρηματικού δυναμού. Ήδη οι διακοπές επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο έχουν αυξηθεί κατά 50% μεταξύ των ετών 2009 - 2010'' ανέφερε ο κ. Ραβανής.



Τόνισε πάντως, ότι με τη δεδομένη αριθμητική συρρίκνωση για το 2011, δημιουργείται μία μικρή βελτιωτική τάση για τις εναπομένουσες επιχειρήσεις, ώστε να αυξήσουν το μερίδιο τους στην πίτα της αγοράς, που και αυτή βεβαίως έχει περιοριστεί δραματικά'.



Ο κ. Ραβάνης σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να επιβιώσουν ευκολότερα είναι εκείνες που δεν έχουν μεγάλη εξάρτηση από τις τράπεζες, αυτοχρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους και δεν έχουν υψηλές αναλογικές δαπάνες ενοικίων και μισθολογικού κόστους και όπως σημείωσε ''αυτές οι επιχειρήσεις δυστυχώς είναι όλο και λιγότερες''.



Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας, οι κακές τραπεζικές πρακτικές, η ασυνέπεια του Δημοσίου και ΟΤΑ στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, το έλλειμμα κεφαλαίων αναπτυξιακού προσανατολισμού με προσιτά επιτόκια και η ευελιξία πολιτικής (π.χ. συμψηφισμός υποχρεώσεων απαιτήσεων Δημοσίου).



‘’Εύχομαι και ελπίζω τον καινούργιο χρόνο να καμφθεί η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και να αρχίσουν να παρουσιάζονται τάσεις σταθεροποίησης ώστε να μπορέσουμε να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της χώρας και των συμπολιτών μας, οι οποίοι σήμερα είτε ως επιχειρηματίες είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως συνταξιούχοι βιώνουν ένα βαρύ κλίμα ανασφάλειας για ένα μέλλον που δύσκολα μπορούν να προβλέψουν'' κατέληξε ο κ. Ραβάνης.





πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο