Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Μισό εκατομμύριο κόσμος βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου - Διαδηλωτές έσπασαν πολυκαταστήματα


- 'Ηταν κατά τους διοργανωτές η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών

- Εσπασαν βιτρίνες τραπεζών πολυκαταστημάτων και πολυεθνικώνΗταν μια μεγαλειώδης διαδήλωση που τα είχε ολα. Παλμό, συνθήματα αλλά και επεισόδια.Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Κάποιοι όμως όχι ειρηνικά. Τα περισσότερα επεισόδια έγιναν στην Oxford Street. Πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα.

Αντιεξουσιαστές έσπασαν τις βιτρίνες υποκαταστημάτων τραπεζών όπως η HSBC, Lloyds και Santander.

Επίσης επιτέθηκαν στα McDonalds, το Topshop and το κατάστημα Dorothy Perkins.

Εσπασαν επίσης τις βιτρίνες του ξενοδοχείου Ritz και του καταστληματος Ann Summers στο Σόχο.

"Όχι περικοπές" , "οι περικοπές δεν είναι η θεραπεία" αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών .Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.Επίσης περίπου 4.500 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο Λονδίνο.Τα συνδικάτα είχαν ζητήσει από τους πολίτες η συγκέντρωση να είναι ειρηνική και να ακολουθήσουν πιστά τις υποδείξεις της αστυνομίας. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε.Νωρίτερα το Λονδίνο είχε γεμίσει φυλλάδια που καλούσαν τους διαδηλωτές να κάνουν το αντίθετο και να μείνουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και μετά το τέλος της πορείας.


Αναρτήθηκε από totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο