Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Ακροδεξιά εισβολή" σε εν ενεργεία και απόστρατους - Η κυβέρνηση θερίζει ότι έσπειρε


Πριν από αρκετούς μήνες ,όταν το θέμα του -ανύπαρκτου στην πραγματικότητα- “συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις” ήταν πάλι σε “έξαρση”, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απέρριπτε το σκεπτικό που είχαμε εκφράσει μέσω του Onalert. Σύμφωνα μ΄ αυτό το σκεπτικό:

•συνδικαλισμός με την έννοια που τον γνωρίζουμε δεν μπορεί να υπάρξει στις Ένοπλες Δυνάμεις . Και αυτό το δέχονται άπαντες

•μορφή οργάνωσης ενώσεων για εργασιακά θέματα που θα λειτουργούν κυρίως ως όργανα προβληματισμού και ανάδειξης των προβλημάτων των στρατιωτικών και ανάδειξής τους μπορούν να υπάρξουν. Όπως συμβαίνει πια σε πολλές χώρες σ΄ όλο το κόσμο.

•για να γίνει αυτό θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία μιας τέτοιας ένωσης, η οποία θα μπορούσε να “φιλοξενει” από τον Α/ΓΕΕΘΑ έως τον πιο χαμηλόβαθμο στρατιωτικό.

Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομιλούσαμε απέρριπτε το σκεπτικό οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης ,πολύ περισσότερο τυπικής νομιμοποίησης έχοντας ως επιχείρημα : “αν δώσουμε ρόλο στον ΣΥΣΜΕΔ ,τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι άλλες δυνάμεις -ακροδεξιές- θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τους δικούς τους συνδέσμους και ενώσεις και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα”.

Τα νέα είναι άσχημα και για το κυβερνητικό στέλεχος και για την κυβέρνηση. Γιατί η “ακροδεξιά απειλή” είναι πια έτοιμη να δηλώσει παρούσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και στους απόστρατους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το παρόν έχει ήδη δοθεί!

Αυτό που ακριβώς ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση -ή τουλάχιστον υποστήριζε ότι ήθελε- γίνεται πραγματικότητα και προκύπτει από πολλές διαφορετικές πηγές του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακραίες απόψεις και θέσεις με τον απαραίτητο μανδύα του “εθνικισμού” έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται , ένα άκρως επικίνδυνο κλίμα εναντίον όποιου τολμήσει να διατυπώσει διαφορετική άποψη αρχίσει να γιγαντώνεται. Ανώνυμοι εκβιασμοί σε απόστρατους να μην μιλάνε να μην εμφανίζονται γιατί δεν ακολουθούν τη "γραμμή".

Και σ΄ όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε απίστευτα περιστατικά ,όπως αυτό της διάρρηξης οικίας “δραστήριου” αξιωματικού ,από τον οποίο πήραν τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές!

Επειδή το κλίμα είναι ήδη πάρα πολύ βαρύ στις Ένοπλες Δυνάμεις, ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα το αφήσει να γίνει και αρρωστημένο. Ας σοβαρευτούν λοιπόν και ας αποδεχτούν ότι ορισμένα πράγματα τα επιβάλλει η ίδια η ζωή. Καλό είναι να το αντιληφθούμε όλοι μας αυτό .



On Alert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο